Afvallen met een detox sapkuur

Afvallen met een detox sapkuur; is het mogelijk?

Afvallen met een detox sapkuur, voor gemotiveerde mensen. Boek bijvoorbeeld een 3 daagse detox sapkuur. Met biologische groentesapjes. Heb je op dit moment te kampen met overgewicht? En wil je het liefst zo snel mogelijk afscheid van dit overgewicht nemen? Je bent niet de enige. In de afgelopen jaren zijn namelijk meer en meer mensen veel bewuster gaan leven. Bij een bewuste leefstijl hoort onder meer gezonde voeding én voldoende beweging. Afvallen met een detox sapkuur kan een goed idee zijn als je voldoende gemotiveerd bent.

detox sapkuur banner

Baat hebben bij deze sapkuur.

Heb jij reeds meerdere diëten uitgeprobeerd? En ben je in de afgelopen periode ook al lekker in beweging gekomen? Dan is het goed mogelijk dat je dit niet terug ziet aan jouw lichaamsgewicht. Het is namelijk een feit dat niet elk menselijk lichaam even goed reageert op bijvoorbeeld een specifiek dieet. Om toch af te kunnen vallen, zou je ook eens naar een detox sapkuur kunnen kijken. Veel mensen hebben daar baat bij gehad. En het voordeel is dat je met zo een sapkuur ook kunt ontgiften en afvallen. Bijvoorbeeld omdat er in veel van deze detox sapjes gember en kurkuma zit.

Wat is een detox sapkuur precies?

Tijdens een detox sapkuur nuttig je alleen maar sapjes. Deze sapjes zijn van groenten en fruit gemaakt en bevatten alle benodigde voedingsstoffen. Je krijgt dus alle benodigde voedingsstoffen binnen, zonder dat je vast voedsel nuttigt. Want, tijdens een detox sapkuur is het, in theorie, ten strengste verboden om vast voedsel te nuttigen. In deze sapkuren wordt vaak spinazie verwerkt, een echt superfood en met weinig calorieën. Spinazie en dan vooral biologische spinazie, is absoluut gezond!

verstopte darmen banner

Met deze sapkuur zorg je er eigenlijk voor dat jouw lichaam ontgift wordt. Alle afvalstoffen kunnen uit jouw lichaam verdwijnen, terwijl gifstoffen zich ook niet meer in jouw lichaam kunnen vormen. Dit komt bijvoorbeeld doordat je geen alcohol en cafeïne meer binnen krijgt. Anders dan bij de meeste detox pillen, worden er bij onze sapjes uitsluitend biologische ingrediënten verwerkt.

detoxen

Is het tijdens een detox sapkuur afzien?

Ja en Nee. Langere tijd jezelf onthouden van vast voedsel kan best pittig zijn. Zeker als je veel energie verbruikt en bijvoorbeeld een wandelaar, fietser of sporter bent. Aan de andere kant, de sapjes zijn behoorlijk lekker, terwijl de sapjes ook over alle benodigde voedingsstoffen beschikken. Bovendien wordt jouw lichaam ontgift, waardoor je je een stuk fitter en gezonder gaat voelen. Al met al dus voldoende redenen om direct met een detox sapkuur te starten!

Hoe werkt afvallen met een detox sapkuur?

De werking van een detox sapkuur is vrij simpel. Je drinkt alleen maar de sapjes, terwijl je helemaal géén vast voedsel nuttigt. Dit stelt jouw lichaam in staat om zichzelf te resetten. De afvalstoffen worden uit het lichaam verwijderd, waardoor je lichaam een stuk beter aan gaat voelen. Afhankelijk van de duur van de door jou gekozen kuur, is het wel doorzetten geblazen. Zeker als je voor een sapkuur van meer dan 3 of 5 dagen kiest.

slowjuice groentesap

Vooraf keuzes maken

Daarbij is het wel zaak dat je op voorhand enkele belangrijke keuzes gaat maken. Zo moet je bijvoorbeeld bepalen hoe je aan de sapjes gaat komen. Ga je deze sapjes zelf maken? Of kies je ervoor om sapjes kant en klaar te bestellen? De keuze is volledig aan jou. Als je de sapjes kant en klaar gaat bestellen, geniet je hoe dan ook van de nodige voordelen. Je hoeft immers zelf geen boodschappen te doen, terwijl je de sapjes ook niet zelf hoeft te maken. Dat bespaart je dus een hoop tijd.

Daarnaast moet je ook goed nadenken over de lengte van de detox sapkuur. Zo kun je bijvoorbeeld een 1 daagse detox sapkuur volgen. Dit betekent dat je één dag geen vast voedsel nuttigt en alleen maar sapjes drinkt.

Hoe lang ga jij detoxen en aan gewichtsverlies werken?

Je kunt echter ook voor een 3 daagse sapkuur, een 5 daagse sapkuur of een 7 daagse afslank kuur kiezen. Des te langer de sapkuur is, des te beter het effect 2 van 2 van 2 uiteindelijk is. Maar, het volgen van een detox sapkuur van 7 dagen is zonder enige voorbereiding vrij pittig. Je doet er dan ook verstandig aan om de duur van de sapkuur zoveel mogelijk op te bouwen. Op die manier laat je jouw lichaam beter wennen. Sap vasten is voor de meeste mensen met overgewicht en/of buikvet een goed idee. Je krijgt echter van sap vasten niet zo maar stevige billen of minder buikvet. Daar moet je specifieke oefeningen voor doen. Schrijf je voor een gezonder en getraind lichaam in bij een sportschool. Wil je een strakkere buik? Kijk dan eens naar deze oefeningen voor strakke en sterke buikspieren

Veel water drinken is belangrijk

Tijdens het volgen van een detox sapkuur moet je overigens ook voldoende water drinken. Sterker nog; het advies is om dagelijks minimaal 2,7 liter water per dag te drinken. Bij warm weer of veel sporten en transpireren nog meer. Op normale dagen ben je pakweg 16 uur wakker; dit komt dus neer op het drinken van 0,16 liter water per uur. Het is aan jou de taak om dit voor elkaar te krijgen.

Verder is het advies ook om tijdens de detox sapkuur lekker te bewegen. Dit is niet alleen goed voor je geestelijke gezondheid, maar is ook goed voor jouw lichaamsgewicht. Door tijdens het volgen van een detox sapkuur te bewegen, moet jouw lichaam meer en meer calorieën gaan verbranden. Dit komt het afslankproces alleen maar ten goede.

Afslanken en ontgiften

Is het nou écht mogelijk om met een detox sapkuur af te vallen? Ja, dit is één van de vele voordelen van een detox sapkuur. Door met zo’n kuur aan de slag te gaan, krijg je helemaal geen vast voedsel binnen. Dit betekent dat je nagenoeg geen calorieën binnenkrijgt, waardoor jouw lichaam op een andere manier aan de benodigde energie moet komen.

Heb je enig idee wat jouw lichaam in dat geval gaat doen? Juist; jouw lichaam gaat in dat geval het aanwezige lichaamsvet verbranden. Door dit lichaamsvet te verbranden, raak je al snel de nodige kilo’s kwijt. Dat is zéker het geval als je een langere detox sapkuur volgt.

Hoeveel kilo afvallen met je detox afslankkuur?

Daar valt eigenlijk geen zinnig woord over te zeggen. Dit is namelijk van meerdere factoren afhankelijk, waaronder van jouw lichaam. Het ligt er namelijk maar net aan hoe jouw lichaam op de sapjes gaat reageren. Daarnaast maakt de duur van de detox sapkuur ook nog uit.

Tevens moet je rekening met het volgende houden: op de lange termijn is dit niet het meest ideale afslankproces. Dit komt onder meer doordat je niet het gehele jaar door een detox sapkuur kunt volgen. Nee, de adviezen hierover zijn als volgt:

  • Volg maximaal 12 keer per jaar een detox sapkuur.
  • Volg een detox sapkuur nooit langer dan 7 dagen achtereen gesloten.

Waarom deze adviezen gelden? Omdat het volgen van een detox sapkuur anders gezondheidsrisico’s met zich mee kan brengen. Je moet je immers goed beseffen dat jouw lichaam tijdens deze kuur helemaal geen vast voedsel binnenkrijgt.

detoxen

Soms geeft het eten van een kleine salade opluchting

Voel je je tijdens het volgen van een detox sapkuur eventjes niet lekker? Dan is het advies om bijvoorbeeld een kleine salade te eten, om kruidenthee te drinken of om soep te nuttigen. Met dergelijke voedingsmiddelen kun je alsnog de 3 van 3 van 2 benodigde energie op doen. Bovendien gaat dit op zich prima samen met een detox sapkuur.

Wat zijn de andere voordelen van een detox sapkuur?

Het mag duidelijk zijn: met een detox sapkuur ben je in staat om af te vallen. Maar met zo een kuur kan je meer dan afvallen. In de basis is dat echter niet het belangrijkste voordeel van een detox sapkuur. Nee, het belangrijkste voordeel van een detox sapkuur is toch wel de ontgifting binnen jouw lichaam. Door een detox sapkuur te volgen, worden nagenoeg alle gif- en afvalstoffen uit jouw lichaam verwijderd. Detoxen = ontslakken. Een cadeau aan jezelf en van grote betekening en waarde.

Fitter voelen

Na zo een kuur en met meer beweging, ga je jij een stuk fitter voelen. Je gaat beter in je vel zitten, je hebt een stuk meer energie en je raakt dus mogelijk ook nog een paar kilo’s kwijt. En daar krijg je weer meer zelfvertrouwen van. Want het is fijn als je resultaat ziet en beter in je vel zit. Tevens is het goed voor jouw lichaam om zich af en toe op deze manier te laten resetten. Dit komt jouw gezondheid in ieder geval alleen maar ten goede. Detoxen, ontslakken en afvallen, is vooral een kwestie van volhouden. Het is ook een kwestie van mind setting en volhouden.

Sapkuur voor mooie en gladde huid

Ook voor jouw huid is het volgen van een detox sapkuur goed. Door de sapkuur wordt jouw huid strakker, gezonder en zachter. Dit betekent dat je huid meer gaat stralen; mogelijk krijg je hier al snel de nodige complimentjes over!

Tot slot is het volgen van een detox sapkuur ook nog leuk om te doen. Dit komt onder meer doordat de sapjes behoorlijk lekker zijn. Voor welk sapje je precies gaat kiezen, is overigens volledig aan jezelf om te bepalen. In de afgelopen jaren zijn echt honderden soorten sapjes op de markt gebracht.

Al met al is het dus aan te raden om een detox sapkuur te volgen. Je geniet van de nodige voordelen, terwijl je ook nog van de overtollige kilo’s af kunt komen. Wat wens je nog meer? Voordat je met een detox sapkuur gaat starten, is het echter wel zaak om je goed voor te bereiden.

Beste detox sapkuren

Wil je het onderste uit de kan halen wat betreft een detox sapkuur? Dan is het zaak om op zoek te gaan naar de beste detox sapkuur. Het lastige is alleen dat er geen ‘beste detox sapkuur’ bestaat. Sapkuur X werkt mogelijk voor jou prima, terwijl jouw partner meer de voorkeur aan sapkuur Y geeft.

Om de beste detox sapkuur voor jezelf te kunnen vinden, moet je naar meerdere facetten kijken. Zo is het belangrijk om te gaan bepalen hoe lang je de sapkuur wilt gaan volgen. Ga je hierbij voor de 1 daagse kuur? Of durf je de 5 daagse sapvasten kuur ook wel aan? Je kunt uiteraard ook nog voor de 3 daagse of de 7 daagse sapkuur kiezen. Aan jou de keus.

Wat qua lengte van de detox sapkuur aan te raden is? Het advies is vooral om in eerste instantie niet al te gek te beginnen. Je kunt veel beter met een 1 daagse sapkuur beginnen, waarna je dit langzaam op kunt bouwen.

Verder moet je ook goed naar de sapjes zelf gaan kijken. Ga je bijvoorbeeld voor sapjes die alleen maar van groenten gemaakt zijn? Dan is de smaak van de sapjes wellicht niet helemaal naar jouw wens. Je kunt deze smaak aanpassen door ook fruit in de sapjes te verwerken, maar dan krijg je wel meer calorieën binnen. Het is dus aan jou om te bepalen naar welke smaken jouw voorkeur uit gaat.

thee met gember, citroen en kaneel

Hierbij moet je ook goed kijken naar de bereiding van de sapjes. Dáár heb je twee mogelijkheden voor:

  • Je kunt de sapjes zelf gaan maken. Dit betekent dat je zelf over recepten na moet denken, dat je zelf boodschappen moet doen en dat je meerdere hulpmiddelen nodig hebt. Zo is bijvoorbeeld een blender of een slowjuicer onmisbaar om lekkere sapjes te kunnen maken.
  • Je kunt kant en klare sapjes bestellen. Gemak dient de mens! Door kant en klare sapjes te bestellen, heb je zelf echt nergens omkijken naar. Je krijgt de sapjes volledig kant en klaar thuis geleverd, waarna je direct met de detox sapkuur kunt beginnen. Je betaalt hier uiteraard wel voor, maar het levert je wel een flinke tijdsbesparing op.

Naar welk soort detox sapkuur gaat op dit moment jouw voorkeur uit? Denk er in ieder geval goed over na voor jezelf. Mocht je de sapjes graag zelf willen maken, kun je online overigens veel inspiratie op doen. Op het internet vind je wel duizenden recepten voor overheerlijke sapjes.

Detox pillen ingrediënten

Tips voor het succesvol volgen van een detox sapkuur

Zie jij het nu al zitten om met een detox sapkuur aan de slag te gaan? Dat kunnen wij ons maar al te goed voorstellen. Door een detox sapkuur te volgen, kun je spoedig van de nodige voordelen genieten. Daarbij is het advies wel om onderstaande tips op te volgen:

  • Plan het volgen van een detox sapkuur goed in. Tijdens het volgen van een detox sapkuur gaat jouw lichaam mogelijk licht tegenstribbelen. Het is daarom niet aan te raden om dit te combineren met belangrijke gebeurtenissen op bijvoorbeeld jouw werk. Denk daarom heel goed na over de periode waarin je de detox sapkuur gaat volgen.
  • Start met een 1 daagse detox sapkuur. Heb je nog nooit een detox sapkuur gevolgd? Dan is het advies om met de 1 daagse sapkuur te starten. Je kunt jouw lichaam hiermee laten wennen aan de inname van de sapjes. En aan het gebrek aan vaste voeding.
  • Volg samen met iemand anders de detox sapkuur. Bij het volgen van een detox sapkuur wordt er het nodige van je gevraagd. Zo moet je bijvoorbeeld over de nodige discipline beschikken. Om het volgen iets makkelijker te maken, kun je het beste sámen met iemand anders de kuur volgen. Op die manier kunnen jullie elkaar ondersteunen en motiveren.
  • Experimenteer met de sapjes. Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, kun je uit tal van sapjes kiezen. Ons advies is om hiermee te experimenteren. Alleen op die manier kom je er achter welke sapjes je het lekkerste vindt.
  • Vermijd cafeïne, alcohol en drugs. Tijdens het volgen van een detox sapkuur is het (uiteraard) ook zaak om cafeïne, alcohol en drugs te vermijden. Mocht je alsnog cafeïne of alcohol nuttigen, krijg je alsnog de nodige gifstoffen binnen. Dit doet het volgen van de detox sapkuur al direct volledig teniet.
ontgiften en afvallen banner