Broccoli

Waarom broccoli in menige detox sapkuur verwerkt wordt.

Broccolli, wordt net zoals spinazie, in menige detox sapkuur verwerkt. En dat is niet voor niets. De gezonde eigenschappen van broccoli en spinazie staan niet ter discussie.

detox sapkuur banner

Niet iedereen houdt van broccoli

Maar toch is dit geen reden om de gezonde eigenschappen ervan niet te onderkennen. Het gaat hier om een voedsel, die vooral in termen van gezondheid veel voordelen met zich meebrengt. Ben je geen fan van broccoli dan is het misschien goed om eerst te kijken naar de verschillende voordelen die het te bieden heeft. Op de eerste plaats zorgt de voedingswaarde van broccoli voor een verscheidenheid aan vitaminen die goed door het lichaam opgenomen kan worden. Dit en nog meer gezonde aspecten kan broccoli teweeg brengen. In deze blog wordt er breedvoerig hierop ingegaan.

Additionele informatie over broccoli

Voordat er ingegaan wordt op de verschillende gezonde eigenschappen van broccoli, is het goed om te kijken naar additionele informatie met betrekking tot Broccoli. Zo bevat broccoli de verschillende soorten vitamines zoals vitamine A, B1, B2, B3, B6 en vitamine C. Daarnaast heeft broccoli ook provitamine A in zich. Deze in de vorm van bètacaroteen. Daarnaast is het ook bekend dat deze groente rijk is aan verschillende mineralen zoals calcium, fosfor, ijzer, kalium, magnesium en zink. We kunnen dus ervan uitgaan dat het hier gaat om een supervoeding. En dit groene superfood past perfect in een detox sapkuur van groentesapjes.

verstopte darmen banner

Hoe dit superfood de wereld veroverde

Oorspronkelijk was broccoli te vinden in het Middellandse Zeegebied. Doordat het in Noord-Italië populair werd, heeft het op die manier de rest van de wereld bereikt. Zoals nu al duidelijk is heeft broccoli verschillende voedende eigenschappen en voordelen die je gezondheid ten goede komt.

verse groente

Een overzicht van de gezonde voordelen

In de volgende alinea’s zal er meer informatie omtrent de vele voordelen worden gegeven. Wil jij graag meer weten over al deze voordelen, dan wordt je hierbij uitgenodigd om de volgende alinea’s aandachtig door te nemen. Je zult veel hebben aan deze informatie.

De concrete eigenschappen van broccoli

Personen die het veelal hebben van fruit en groenten staan er in termen van gezondheid goed voor. Hierdoor ervaren ze in de meeste gevallen een verbetering van de kwaliteit van het leven. Als we het lijntje doortrekken dan kunnen we zeker stellen dat broccoli min of meer in de rij van gezonde groente en fruit geplaatst kan worden. Dit kunnen we duidelijk terug zien in het feit dat broccoli door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wordt aanbevolen om te consumeren. Dit hebben ze gedaan omdat broccoli verschillende unieke eigenschappen bezit. Omdat broccoli in detox groentesappen verwerk wordt via de Slowjuice methode kan je optimaal profiteren van de goede eigenschappen van broccoli. In deze detox groentesappen vind je broccoli

Detox kuur gezonde smoothie maken

Antioxidanten in broccoli

Zo heeft broccoli een hoge antioxidatieve kracht. Deze kracht zorgt ervoor dat natuurlijke veranderingen van het ouder worden verzacht wordt. Broccoli versterkt je huidcellen doordat het collageen produceert. Uit je lichaam worden er giftige stoffen geëlimineerd door het gebruik van broccoli. Hierdoor levert broccoli een leverwerking op je lichaam uit. Daarnaast zorgt broccoli ervoor dat je immuunsysteem versterkt wordt en voorkomt hierdoor verschillende soorten kanker. Daar stopt het niet bij voor de broccoli. Het heeft namelijk antibacteriële eigenschappen en verder ook nog een hoog gehalte aan foliumzuur, ijzer en chloryfol.

Wat zijn de andere voordelen van broccoli?

Wie van broccoli houdt, houdt echt van broccoli. Maar wie niet van broccoli houdt lust dat inderdaad ook niet. Dit is hoe de smaak van broccoli het best omschreven kan worden. Met andere woorden je lust het wel of je lust het niet. Maar als we naar voordelen van broccoli kijken dan kunnen we wel vaststellen dat ze onbetwistbaar zijn. Enkele van de voordelen zijn onder andere dat het laag in calorieën en vet is. Broccoli voorkomt hart- en vaatziekten en een hoge bloeddruk. Een ander voordeel is dat het een anti-inflammatoire kracht heeft. Daarnaast werkt het gastritis weg en laat het risico op maculadegeneratie met rasse schreden omlaag gaan. De gevolgen van menopauze liggen in de meeste gevallen aan de niet-plezierige kant. Broccoli zorgt ervoor dat gevolgen van menopauze verzacht kunnen worden. Door gebruik te maken van broccoli zorg je ervoor dat je botten beschermt worden. De kans op constipatie is met het gebruik van broccoli en andere vezelrijke groenten en granen veel kleiner. Dit omdat er een hoge vezelgehalte is in broccoli.
Lees hier welke producten de kans op constipatie nog kleiner maken

groen fruit en groente smoothie

Op een verantwoorde manier gebruik maken van broccoli

Een bekende slagzin luidt als volgt: Te weinig is niet goed, maar dat geldt ook voor te veel. Hetzelfde principe gaat op voor het gebruik van broccoli. Indien je broccoli teveel gebruikt kan dit vervelende gevolgen hebben. Het is dus belangrijk dat je het op een verantwoorde manier gebruikt. Maar daarnaast is het goed om te letten op een bijzonderheden van broccoli. Zo is het bekend dat broccoli ervoor zorgt dat de functies van schildklier vertraagd wordt. Dit brengt met zich mee dat de mensen die lijden aan hypothyreoïdie liever kunnen afzien van het gebruik van broccoli. Broccoli in de oven stoppen zorgt ervoor dat de zuurgraad toeneemt. Verschillende onderzoeken door Universiteiten in het Verenigd Koninkrijk vergelijkt dit met de zuurgraad van koolzuurhoudende dranken. Het is dus beter om broccoli niet te bakken, maar om deze uitsluitend te koken. Je krijgt dan niet te maken met een te hoge zuurtegraad die op lang termijn een probleem voor je gebit zal vormen. Indien je te maken hebt met slecht functionerende nieren, dan is het meer dan wijs dat je rauwe broccoli zoveel als mogelijk vermijd.

Optimaal profiteren van de voedingswaarde en eigenschappen van broccoli

Om optimaal te kunnen profiteren van de voedingswaarde van broccoli, moet je ervoor zorgen dat je het goed kookt. Dit omdat de meeste van de nuttige componenten in broccoli gevoelig zijn voor warmte. Dit zorgt ervoor dat te lang koken deze nuttige stoffen kunnen laten verdwijnen. Broccoli rauw eten is daarom de beste manier om optimaal te profiteren van de voedingsstoffen. In een salade kun je broccoli rauw eten. Kies je ervoor om het toch te koken of te stomen, dan moet je wel ervoor zorgen dat dit niet langer dan 10 minuten moet duren. Om smaak toe te voegen aan broccoli kun je het combineren met zout, peper, azijn, en olie. Omdat het hier gaat om een veelzijdige groente kun je alle kanten ermee opgaan. Daarnaast kun je ook ervoor zorgen dat je het met verschillende voedingsmiddelen kunt combineren. Los van dat je zal smullen van broccoli zal je ook nog kunnen profiteren van de verschillende voordelen die het allemaal met zich meebrengt.

ontgiften en afvallen banner