De kracht van gember

Waarom gember in veel detox sapkuren verwerkt is.

Gember, een natuurproduct met veel goede eigenschappen. Je zult er misschien niet erbij stil blijven staan, maar er zijn genoeg redenen waarom je gember zou moeten gebruiken. En niet alleen bij een detox kuur of sapkuur. Vooral wanneer we het hebben over het gezondheidsaspect is er veel over te gember te zeggen. In deze blog wordt er dieper op de eigenschappen van gember. Op die manier kun jezelf een beeld hebben van wat dit unieke natuurproduct je allemaal te bieden heeft. Net zoals kurkuma wordt het veel toegepast in detox sapkuren.

detox sapkuur banner

Natuurartsen

Ook menig natuurarts maakt gebruik van dit unieke en ontstekingsremmende natuur product. En ook in de Ayurvea is gember een veel gebruikt product. Op basis van deze informatie kun jezelf bepalen als je gember vaker al dan niet op een verantwoorde wijze kunt gebruiken. Ben je benieuwd naar wat gember allemaal te bieden heeft, dan moet je de volgende alinea’s zeker lezen. Omdat gember ook bijdraagt aan de ontgifting van je lichaam, is het een uniek product om te detoxen, ontgiften en afslanken.

Afkomst van Gember

Gember kan het best bestempeld worden als een inheemse plant die zijn roots vindt in Tropisch Azië. Alhoewel de roots van gember ons terugvoeren naar tropisch Azië, worde gember ook in andere landen zoals China, India en Guatemala geteeld. Gember omvat een pittige dimensie en wordt op basis hiervan veelvuldig gebruikt voor verschillende soorten gerechten, sauzen en dranken. Een unieke eigenschap van gember is dat de wortelstok een combinatie van een bittere en lichte zoete smaak heeft. Deze combinatie bevordert namelijk een gezonde levensstijl. Wil je dus een gezonde levensstijl op nahouden? Dan is gember zeker een aanrader. Maar daarbij stopt het niet bij. Er is nog veel meer dat gember kan aanbieden. Het enige wat je in deze moet doen is om goed na te gaan hoe je het op de juiste manier kunt gebruiken.

verstopte darmen banner

thee met gember, citroen en kaneel

De bestanddelen van gember

Gember is opgebouwd uit verschillende soorten stoffen. Op de eerste plaats bevat het een aantal calorieën die te verwaarlozen is. Daarnaast is het ook zo dat gember verschillende soorten vitaminen en mineralen bevat. Enkele van deze nuttige stoffen zijn onder andere Vitamine B, C, bétacaroteen, calcium, kalium en magnesium. Los van de verschillende stoffen vitaminen en mineralen bevat gember ook nog stoffen van medicinale aard. De verschillende stoffen die een medicinale werking hebben zijn onder andere gingerol, lineol, shogaol, zingibain, zingiberene en zingiberol. Al deze stoffen zorgen ervoor dat het gebruik van gember een positief effect heeft op je gezondheid. Zoals jezelf kunt merken kun je al aan de bestanddelen van gember een bepaalde indruk krijgen die veel voordelen met zich meebrengt. In het verlengde hiervan zijn er verschillende goede eigenschappen die gember herbergt. In de volgende alinea meer over deze speciale eigenschappen.

Unieke eigenschappen van gember

Zoals eerder aangegeven zijn er verschillende speciale eigenschappen die verse gemberwortel met zich meebrengt. Een van de unieke eigenschappen is dat gember in staat is om je immuunsysteem te boosten. Heb je dus te maken met een verzwakte immuunsysteem, dan kun je het best gember hiervoor gebruiken. Speciaal voor de mensen die te maken hebben met misselijkheid in de ochtenduren komt gember ook als geroepen. Heb je te maken met maagklachten en heb je zonder resultaat al alles geprobeerd? Dan is het tijd dat je gember een kans geeft. Heb je voorgenomen om af te slanken, dan is gember zeker een middel die je goed kan gebruiken. Heb je verder veelvuldig te maken met pijnen en wil je op een natuurlijke manier af van die kwalen, dan ontkom je er zeker niet aan om gember te gebruiken. Gember is namelijk een natuurlijke pijnstiller. Wat zeker vermeld moet worden is dat gember bescherming biedt tegen kanker.

samen detox maaltijd bereiden

Wie kunnen allemaal gember gebruiken?

Gember is goed voor jong en oud. Bijvoorbeeld ook omdat gember goed is voor de spijsvertering. Haast iedereen kan gebruik maken van gember. Door de speciale en helende werking van gember zullen patiënten met verschillende soorten kwalen iets goeds kunnen overhouden aan het gebruik van gember. Dit omdat het een effectieve werking kan hebben om de verschillende symptomen weg te werken. Wat je wel moet weten is dat je gember op de juiste moet gebruiken. Hierbij is het vooral belangrijk dat je niet te veel en ook niet te weinig gebruikt. Door het op de correcte manier te gebruiken zul je binnen niet afzienbare tijd de resultaten kunnen merken. Al helemaal als je patiënt zal dit zeker een opluchting zijn. Heb je dus te maken met een bepaalde ziektebeeld en wil je graag ervan af, dan is het tijd om serieus te overwegen als gember een nuttige insteek kan zijn.

Wat kun je allemaal met gember doen?

Met gember kun je verschillende kanten opgaan. Zo kun je het gebruiken in bijvoorbeeld thee. Verse gember in je thee is heerlijk. En in menig detox thee wordt gember gebruikt. Los van dat het een helende werking heeft wordt het ook voor andere zaken gebruikt. Zoals eerder aangegeven wordt het in verschillende soorten gerechten gedaan. Door gember toe te voegen aan een bepaalde gerecht kun je een overweldigende smaak voor elkaar krijgen. Los van gerechten zijn er ook koekjes die gember bevatten. Je kunt hierbij denken aan verschillende soorten ontbijtkoekjes en speculaas. Verder wordt gember ook veelvuldig gecombineerd met verschillende fruitsoorten. Dit is het geval wanneer er frisdranken met gember wordt gemaakt. De combinatie gember met ananas of mango kan heel erg lekker smaken. Iets wat je ook zeker moet weten is dat je thee kunt maken van gember. Om dit te doen heb je niet veel nodig. De benodigdheden om gemberthee te maken zijn onder andere 5 cm verse gember, 1 liter water, 1 citroen en honing.

Geniet van gember

Zoals jezelf kunt merken kun je met gember veel bewerkstelligen. Je kunt lekkernijen ermee maken én het is ook nog een goede toegevoegde waarde wanneer het gaat om je gezondheid. Bestel vandaag nog je gember en geniet van de vele voordelen die het met zich meebrengt en meer.

ontgiften en afvallen banner