De werking van artisjokken

Artisjokken, lekker én gezond

Artisjokken, zó gezond! De artisjok kan gezien worden als een groente die vooral genuttigd wordt als bijgerecht. De artisjok treffen we in de meeste gevallen in de mediterrane gerechten. Het is een veganistisch product. Het maakt deel uit van de authentieke gecultiveerde groentesoorten. Alhoewel de artisjok van oorsprong bekend staat in Ethiopië, komt het tegenwoordig in verschillende landen voor zoals Italië en de Verenigde Staten. De smaak van artisjokken is uniek en biedt ook nog verschillende voordelen wanneer het gaat om de gezondheid. Ook effectief in een detox sapkuur.

detox sapkuur banner

Spijsvertering verbeteren met artisjokken

Zo is het bekend dat de Grieken en Romeinen voor de Christus artisjokken gebruikten om de spijsvertering te verbeteren. En zo zijn er nog meer kleine nuttige details die je zeker moet weten over de artisjok. Zou jij graag meer willen weten over de artisjok dan ben je met het lezen van deze blog zeker op de juiste plaats. In deze blog wordt er namelijk dieper ingegaan op opbouw en werking van de artisjok. Artisjokken worden net zoals kurkuma en gember vaak gebruikt in detox producten.

Welke stoffen komen voor in artisjokken?

Er zijn een aantal stoffen die in de artisjok voorkomt. Stoffen zoals vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten zijn allemaal stoffen die terug zult vinden in de artisjok. De verschillende mineralen die er voorkomen zijn onder andere calcium, fosfor, natrium, koper, magnesium en ijzer. Voor wat betreft de de antioxidanten zijn deze cynarine, luteoline, rutine, quercetine en silymarine. Maar daar stopt het niet bij voor de artisjok. er volgt namelijk nog meer. Zo bevat de artisjok ook cafeïnezuur, chlorogeenzuur en insuline. Onderzoekers die wetenschappelijke studies uitvoeren zijn steeds meer en meer geïnteresseerd geraakt in de artisjok.

verstopte darmen banner

Hoog gehalte aan antioxidanten

Dit omdat artisjokken een hoog gehalte aan antioxidanten bevatten. Diverse studies hebben namelijk aangetoond dat het gebruik van middelen die bestanddelen van artisjokken bevatten een positieve werking heeft op het lichaam. Vandaar dat de artisjok bestempeld kan worden als een plant die een heilzame werking heeft. Artisjokken worden ook vaak ingezet in een detox dieet

Hoe kun je effectief gebruik maken van de artisjok?

Om effectieve en efficiënte gebruik te maken van de gezonde voedingsstoffen van de artisjok moet je deze wel op een structurele manier gebruiken. Wat je hierbij moet weten is dat de bladeren van de artisjok de delen van de plant zijn die de meeste actieve bestanddelen bevatten. Op basis hiervan is het je aangeraden om altijd erop toe te zien dat je de een hele artisjok bereid en niet alleen het hart. Indien je alleen het hart bereid, loop je de kans dat je de nuttige voedingsstoffen niet binnenkrijgt. Naast het zelf bereiden van de artisjok kun je ook nog verschillende producten kopen waarin artisjokken verwerkt zijn. Doorgaans gaat het hier om producten in de vorm van supplementen. De gedroogde bladeren van de artisjok kunnen trouwen ook goed gebruikt worden voor het bereiden van thee. Zie er altijd erop toe dat het geheel effectief aan toe gaat. Artisjokken worden ook in veel veganistische producten gebruikt.

Wat zijn de voordelen die artisjokken te bieden heeft?

Aan de hand van de werkzame stoffen die in artisjokken voorkomen ben je min of meer al in staat om af te leiden welke voordelen deze plant te bieden heeft. Deze voordelen concentreren zich vooral rondom de gezondheid van de mens. Zoals eerder aangegeven waren het de Grieken en de Romeinen die artisjokken, voor de komst van Christus, veelvuldig gebruikten om de spijsvertering te verbeteren. Tot op heden worden artisjokken gebruikt om de spijsvertering te verbeteren. Daarnaast worden artisjokken gebruikt in detox pillen in kader reinigingskuur.

Gezonde lever- en galfunctie

Dit komt omdat de heilzame stoffen in artisjokken geduchte ondersteuning geeft aan een gezonde lever- en galfunctie. Daarnaast is het ook zo dat artisjokken een positieve invloed heeft op de cholesterolspiegel. Het gebruik van artisjokken kan dus de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk verminderen. Daarnaast heb je ook nog de verschillende oxidanten die een nuttige bijdrage kan leveren voor de gezondheid. Artisjokken worden vaak verwerkt in voedingssupplementen die met ontgiften en afvallen te maken hebben.

Op welke manier kun je artisjokken gebruiken?

Alhoewel artisjokken een heilzame werking heeft, is het meer dan verstandig om het op de juiste manier te gebruiken. Wie te kampen heeft met een verslechterde leverfunctie kan op de volgende manier het gebruik artisjokken inzetten: Je kookt één artisjok in een liter water totdat het zacht wordt. Vervolgens voeg je dan het sap van een halve citroen in het water en klaar is je infusie. Het is dan de bedoeling dat je na je maaltijd dit gaat drinken. Nadat je dit regelmatig hebt toegepast zul je zeker zien dat de resultaten niet zullen uitblijven. Heb je een traject ingezet om af te vallen, dan kun je met het gebruik van artisjokken dit versnellen. Dezelfde infusie die je gemaakt hebt om na je maaltijd te drinken, kun je ook drinken om je te helpen lichaamsvet te verbranden.

Wie kan allemaal gebruik maken van artisjokken?

Het is goed om te weten als jij gebruik kunt maken van artisjokken. Als je dit weet dan weet je zeker dat je ook van de voordelen zal kunnen genieten die het gebruik van artisjokken met zich meebrengt. Het gebruik van artisjokken mag door iedereen gedaan worden. Door de vele heilzame bestanddelen die in artisjokken voorkomen kunnen we bijna stellen dat iedereen die te kampen heeft met een bepaalde ziektebeeld goed gebruik zal kunnen maken van artisjokken. Als het nou gaat om hartpatiënten, suikerpatiënten, of mensen die te kampen hebben met problemen aan hun lever, het gebruik van artisjokken zal zeker een gedegen oplossing kunnen bieden.

Meer voordelen artisjokken

Het is een prima natuur product om de lever te ontvetten. Heb je veelal te kampen met een vermoeid gevoel of voel je aan dat je binnen de kortste keren vermoeid raakt, dan zal het gebruik van artisjokken je conditie zeker op peil houden. Mis de kans niet om gebruik te maken van deze heilzame plant! Zie de vele detox producten, sapjes en pillen van deze website waarin bestanddelen van de artisjok zijn verwerkt.

ontgiften en afvallen banner