De werking van Mariadistel

De Mariadistel, vaak ingezet bij detox kuren

De oorsprong van Mariadistel voert ons helemaal terug naar het Midden-Oosten, Zuid-Europa, Noord Afrika en Zuid Rusland. Het gaat hierbij om een plant die je kunt eten. De delen van de Mariadistel die je kunt eten zijn onder andere de bloemhoofdjes zonder de schutbladeren en de wortel ervan. Een unieke eigenschap van de Mariadistel is dat de zaden van de plant ingezet kan worden voor medische doeleinden. Dit omdat ze een helende werking heeft en goed is voor lever ontvetting. Het zogenaamde ontslakken.
Dat is een reden waarom Mariadistel ook wordt ingezet in detox en ontslakkingkuren detox sapkuren.

detox sapkuur banner

Mariadistel wordt al 2000 jaar gebruikt

Het gebruik van Mariadistel wordt nu al meer dan 2000 jaar ingezet. Dat is ongeveer net zo lang als artisjokken worden gebruikt om de gezondheid van mensen te verbeteren en de lever en galfunctie te verbeteren. Een van de meest bekende redenen waar Mariadistel bekend voor staat is de krachtige en beschermende werking die het heeft op de lever. Deze bewering wordt vooral bekrachtigd door diverse wetenschappelijke studies. Wil je graag meer weten over de werking van Mariadistel, dan is het lezen van deze blog zeker de moeite waard.

Waaruit is Mariadistel opgebouwd?

Mariadistel is opgebouwd uit een aantal werkzame stoffen. Deze stoffen zorgen er voornamelijk voor de bijzondere werking van de Mariadistel plant. De zwarte zaden is het gedeelte waar de werkzame stoffen van deze plant zich bevinden. Om deze stoffen bruikbaar te maken, worden de zwarte zaden uit het bloemhoofdje onttrokken. Flavanollignanen zoals silymarine is wat er allemaal voorkomt in de zaden. Silymarine is een verzamelnaam voor de stoffen Sylidianine, Silychristin en Silybin. De stof die het meest voorkomt in Silymarine is Sylbine. Silymarine is in staat om giftige stoffen ongedaan te maken, waardoor het een positief effect heeft op de lever. Daarnaast zijn er ook andere stoffen die voorkomen in de Mariadistel. Deze stoffen zorgen allemaal ervoor dat deze unieke plant goed ingezet kan worden om verschillende ziekteverschijnselen te kunnen bestrijden. Enkele van deze stoffen zijn: Histamine, Quercetine, Tyramine en Tannine.

verstopte darmen banner

Wat zijn de voordelen van Mariadistel

Ontgiften en afvallen met de Mariadistel. Een van de voordelen van Mariadistel is zojuist min of meer al aangegeven. En dit heeft alles te maken met je gezondheid en met name op je lever. De lever is enorm belangrijk voor ons en zorgt ervoor dat ons lichaam wordt ontdaan van alle giftige stoffen in ons lichaam. Door de werkzame stoffen die in de Mariadistel voorkomen ontstaat er een positieve werking op de lever. Een gezonde lever is essentieel voor het functioneren van het lichaam en heb je bijvoorbeeld nodig om alcohol te verwerken. Daar worden ook artisjokken of voedingssupplementen en afslanktabletten met artisjok ingezet.

slowjuice groentesap

Mariadistel, bij gebruik van overmatig alcohol

Het is alom bekend dat je lever beschadigd kan raken door het veelvuldig gebruiken van alcohol, medicijnen en drugs. De schade van je lever kan, door het gebruik van Mariadistel, beperkt worden. Dit komt omdat het gebruik van Mariadistel ervoor kan zorgen dat de externe laag van de levercellen een transformatie kan ondergaan. Deze transformatie houdt in dat de aanwezige gifstoffen de cellen niet meer kunnen binnendringen. Daarnaast zorgt de Mariadistel plant ervoor dat de eiwitsynthese geoptimaliseerd wordt en de productie van RNA wordt bevordert. Zoals jezelf kunt zien heeft de Mariadistel plant veel voordelen te bieden.

Wat zijn de eventuele bijwerkingen van Mariadistel?

In de meeste gevallen is het zo dat het gebruik van plantaardige producten geringe bijwerkingen met zich mee kan brengen. Het is dus zeker niet vreemd als je jezelf afvraagt als het gebruik van Mariadistel bijwerkingen met zich meebrengt. Wat er in dit kader gesteld kan worden is dat Mariadistel een natuurlijk product is. Voor wat betreft bijwerkingen kent het weinig tot geen. Maar er zijn ook onderzoeken gedaan die wel bijwerkingen Mariadistel aantoonden. Het is je aangeraden het gebruik van Mariadistel op een verantwoorde manier te doen. Indien je het op een niet-verantwoorde manier gebruikt bestaat de kans dat er wel bijwerkingen zullen optreden. Er zijn verschillende detox producten waarin Mariadistel verwerkt is. De meeste komen ook met een bijsluiter. Het is je aangeraden om deze goed na te lezen alvorens je het gaat gebruiken. Dit geldt overigens voor alle medicijnen en voedingssupplementen. Lees altijd eerst de bijsluiter voor je een product koopt en/of gebruikt.

In welke detox producten komt mariadistel voor?

Mariadistel is verwerkt in verschillende soorten detox producten. Je komt het ook tegen in sommige detox pillen. De producten die Mariadistel bevatten komen in de vorm van tabletten, capsules of een vloeibaar extract. Een van de items die Mariadistel bevat is Mariadistel (silybum marianum) vruchten Alcoholvrije moedertinctuur Naturalma. Het gaat hier om een vloeibaar extract die je in de vorm van een voedingssupplement kunt gebruiken. Wil jij ook de heilzame stoffen van de Mariadistel in je systeem, dan is deze voedingssupplement zeker iets voor jou. Zeker ook voor de mensen die niet graag capsules en of tabletten willen innemen, zal dit een ideale uitkomst zijn.

samen detox maaltijd bereiden

Bio Maria Distel

Daarnaast heb je ook nog de Bio Mariadistel Poeder. De Bio Mariadistel kun je gebruiken door één theelepel in je yoghurt, smoothie, pasta of soep te doen. Op zo een manier zorg je ervoor dat je de stoffen van de Mariadistel plant in je lichaam terecht komt.

Wie kan allemaal gebruik maken van Mariadistel?

In principe kan iedereen gebruik maken van Mariadistel. Maar als we puur naar de werking van Mariadistel kijken, dan zien we dat mensen die te kampen hebben met een beschadigde lever het meest gebruikt hiervan kunnen maken. Zoals eerder aangegeven kun je door gebruik te maken van Mariadistel je lever beschermen. Personen die aan het afkicken zijn van alcohol of drugs zijn dus potentiële groepen die goed gebruik zouden kunnen maken van Mariadistel producten. Maar daarnaast zijn er ook andere mensen die veel kunnen hebben aan een voedingssupplement of superfood Mariadistel. Hierbij kun je denken aan vrouwen en mannen. Dit omdat de producten van Mariadistel, los van de werkzame stoffen, ook andere nuttige ingrediënten bevatten. Enkele van deze stoffen zijn onder andere Vitamine E, Omega-6 vetzuren en ander verschillende soorten fytonutriënten. Fitonutrienten zorgen ervoor dat je lichaam beschermd wordt tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen.

Het belang van omega 3,6,9 vetzuren

Lees hier meer over het belang van gezond eten en drinken en omega 3, 6, 9 vetzuren. Een gezonde levensstijl biedt je ontzettend veel voordelen.

ontgiften en afvallen banner