Detox kuur met bleekselderij

Bleekselderij wordt in veel detox sapkuren gebruik. Dat komt met name door de vocht afdrijvende en gezonde eigenschappen. Bleekselderij bestaat uit de jonge, lichtgroene stengels van de selderijplant. Het fundament van een Italiaanse tomatensaus vindt zijn oorsprong in het verwerken van een unieke driehoek: een fijngehakt uitje, worteltje en stengel bleekselderij. Doorgaans staat bleekselderij over het algemeen bekend als een salade groenten. Al helemaal als de frisse smaak meegenomen wordt.

detox sapkuur banner

Bakken, koken, stoven.

Maar bleekselderij kan ook anders gebruikt worden. Zo kun je het bakken, stoven of koken. In open plastic zakken worden de bleekselderijstruiken het meest verpakt. Hierdoor ben je in staat om na te gaan als ze al dan niet fris ruiken. In deze blog wordt het accent gelegd op de gezonde eigenschappen van bleekselderij. In de beste detox kuur, wordt biologische bleekselderij gebruikt. Vaak in combinatie met citroengras en kruiden zoals peterselie, gember en kurkuma. Het verse sap van bleekselderij wordt daar gewonnen via het gebruik van een slowjuicer.

Achtergrondinformatie van bleekselderij

De voedingswaarde van bleekselderij zien we terug in het feit dat er genoeg vitaminen en mineralen erin voorkomen. Volgens de traditionele geneeskunde is het zo dat bleekselderij een bloeddrukverlagende werking heeft. En dit wordt ook nog ondersteund door wetenschappelijke aanwijzingen die aantonen dat selderij inderdaad een natuurlijke en plantaardige bloeddrukverlagende werking heeft. Het gebruik van bleekselderij vindt zijn oorsprong in de tijd van de oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen. In die periode werd het namelijk veelvuldig gekweekt. Bleekselderij zou tot de Middeleeuwen enkel gebruikt worden als medicijn. Daarna werd het ook gerekend de tot de verschillende culinaire groenten. Tegenwoordig is het zo dat bleekselderij rauw gegeten wordt.

verstopte darmen banner

groene smoothie met bleekselderij

Wat kun je allemaal met bleekselderij?

Zoals eerder aangegeven is er niks mis mee om bleekselderij rauw te eten. Sterker nog, het kan gezien worden als een uitstekende snackgroente. Zou je graag willen genieten van een delicatesse, dan kun je hierbij bleekselderij zeker gebruiken. Denk maar aan roomkaas, pindakaas en tahin tezamen met de bleekselderij. Zonder meer is dit een gouden combinatie die je zeker zal laten smullen. Wil je bleekselderij het liefst bakken? Dan kun je ervoor kiezen om het eerst in kleine stukjes te snijden. Verder lenen de blaadjes zich perfect voor een overheerlijke salade. Heb je wel eens een salade gegeten van biologische tomaat, bleekselderij en zeewier?

Blad is ook eetbaar

Sommige mensen leven jammer genoeg nog steeds met de veronderstelling dat de bladeren niet eetbaar zijn waardoor ze deze weggooien. Deze blaadjes kun je namelijk in een soep of bouillon doen. Ga je gekookte aardappelen bereiden, dan kun je eventueel ook ervoor kiezen om de bleekselderij fijn te hakken en deze over de aardappelen heen te strooien. Daarnaast zijn er nog een aantal opties open wat je met bleekselderij kan doen. Combineer bijvoorbeeld maar eens met artisjokken. In ieder geval staat vast dat het een toegevoegde waarde heeft.

samen detox maaltijd bereiden

De helende kracht van bleekselderij

Het hoeft geen verder betoog dat bleekselderij in termen van gezondheid een goede aanzet is. Zo kan er gesteld worden dat een selderij sap ervoor zorgt dat je spijsvertering hersteld kan worden. Bleekselderij zorg in een detox kuur mede voor het ontslakken. Als er op een rustige en kalme manier gekeken wordt naar de krachtige en helende eigenschappen van bleekselderij, dan zal je zeker de conclusie trekken dat het hier gaat om een superfood met een wonderbaarlijk karakter. Indien je de kracht van bleekselderij optimaal wil ervaren moet je het puur drinken. Wie de helende kracht van bleekselderij wil ervaren moet zeker de stap nemen om het te gebruiken.

De concrete effecten op gezondheid van bleekselderij

Indien er gesteld wordt dat een bepaald product een helende werking heeft, dan is het goed om naar de concrete effecten ervan te kijken. Op de eerste plaats zorgt bleekselderij ervoor dat je centraal zenuwstelsel hersteld wordt. Het zorgt ervoor dat alle giftige stoffen uit je lever en darmen worden verwijderd. Enzymen die zich in de bleekselderij bevinden zorgen ervoor dat voedsel in je maag makkelijker verteerd kan worden. Dit komt omdat het zoutzuur verhoogd wordt. Daarnaast zorgt bleekselderij ervoor dat de functie van je nieren en bijnieren hersteld worden.

detoxen

Bloeddruk verlagend

Te hoge bloeddruk? Lees hier wat de mogelijke oorzaken van een te hoge bloeddruk kunnen zijn.
Op gezette momenten is het zo dat onze bloeddruk te hoog is en onze bloedbaan gezuiverd moet worden. Bleekselderij blijkt een uitstekend middel te zijn om dit te doen. In het verlengde hiervan wordt je bloeddruk verlaagt indien die te hoog blijkt te zijn. Maar daar blijft het zeker niet bij omdat het je schildklier hersteld. Wie zich heeft voorgenomen om af te vallen of zich aan een dieet te houden, kan bleekselderij heel goed gebruiken. De werking van je darmen wordt met het gebruik van selderij gereguleerd en optimaal gehouden. En zo kunnen we doorgaan met de effecten van bleekselderij. Het komt erop neer dat het gebruik van bleekselderij een positief effect heeft.

Wie kan bleekselderij het best gebruiken?

Met het oog op de helende werking van bleekselderij is het aannemelijk dat het haast door iedereen gebruikt kan worden. Maar op de vraag wie het best gebruik kan maken van bleekselderij, moeten we eerst kijken naar de helende eigenschappen. Op basis hiervan kunnen we meteen opmerken dat bleekselderij goed is voor mensen die een probleem ervaren met hun spijsvertering. Bleekselderij heeft een effectieve werking om de spijsvertering weer te normaliseren. Patiƫnten die last hebben van hoge bloeddruk kunnen ook gebruik maken van bleekselderij.

Meer doelgroepen

Vrouwen die menstruatieklachten ervaren kunnen bleekselderij ook gebruiken. Zangers en andere mensen die hun stem op een professionele manier inzetten kunnen door het gebruik van bleekselderij ook stemproblemen en heesheid verhelpen. Mensen die te kampen hebben met een verslechterde nierfunctie zullen veel aan bleekselderij hebben. Zoals jezelf kunt merken heeft het gebruik van bleekselderij een positieve werking op je lichaam.

Detox kuur gezonde smoothie maken

Op welke manieren kun je bleekselderij gebruiken?

Bleekselderij kun je op verschillende manieren gebruiken. Zo kun je de stengels en blaadjes van bleekselderij gebruiken om een bouillon of soep te kunnen kruiden. Als je zelf een detox sapkuur gaat maken, kan je daar bijvoorbeeld naast broccoli en spinazie ook prima bleekselderij voor gebruiken.

Groentesapje maken met bleekselderij

Zoals gezegd. Het ligt dus eraan hoe je het graag wil. Naast een soepje van bleekselderij kun je ook ervoor kiezen om er een detox sapje van te maken. Dit kun je doen door de stengels van de bleekselderij los te snijden van de basis. Vervolgens snijd je de stengels en bladeren in kleinere stukken om ze daarna in de blender of slowjuicer te doen. Je voegt water toe en daarna kun je blenden totdat je een mooi gelijkmatig geheel hebt bereikt. Nadat de blender zijn werk gedaan heeft neem je een doek en zet je deze over een kom om de sap erin te doen. Op die manier worden vezels gescheiden gehouden. Daarna kun je smullen van een overheerlijke bleekselderij sap.

ontgiften en afvallen banner