Detox kuur volgen in januari

Waarom een detox kuur volgen in januari?

Het is vandaag 2 januari 2022 en de feestdagen zijn weer achter de rug. De oliebollen hebben heerlijk gesmaakt, de Kerstmaaltijden waren verrukkelijk. Echter met het wijntje en andere alcoholische drankjes heeft onze lever het zwaar gehad. Tijd om te ontslakken en misschien wel af te vallen. Velen besluiten om in januari een detox kuur te volgen. In deze blog zetten we de mogelijkheden van het volgen van de beste detox kuur op een rij.

detox sapkuur banner

De juiste motivatie

Het succes van het volgen van een detox kuur in januari is met name afhankelijk van je motivatie. Als de omgeving je stimuleert om te detoxen en af te vallen en jij zelf staat er niet achter, zal het moeilijk worden om een kuur vol te houden. Net zoals bij stoppen met roken, de motivatie moet uit jezelf komen, zelfs bij een 1 daagse detox sapkuur.

Een 3 of 5 daagse detox sapkuur volgen

Volgens de deskundigen kan een detox sapkuur zeker effectief zijn als het om een biologische detox sapkuur met groenten als spinazie, broccoli, snijbiet, wortelen en bleekselderij gaat. Aangevuld met bijvoorbeeld Mariadistel, citroen, kurkuma, appel, paardenbloem, peterselie en andere kruiden. Een 3 daagse detox sapkuur is makkelijker vol te houden dan een sapkuur van bijvoorbeeld 5, 7 of 10 dagen. Een detox groentesap kuur van 3 dagen starten, is zeker een goed begin van de maand januari. De maand van de goede voornemens en echte daden. Januari is de maand met een detox kuur te beginnen.
Vind hier de beste detox sapkuur.

verstopte darmen banner

detox smoothies

Detox pleisters, om eenvoudig in januari te ontgiften.

Ben je niet gemotiveerd om te detoxen en af te slanken maar zou je wel willen ontgiften? Dan zijn detox voetpleisters wellicht geen gek idee. Een detox pleister onder de voet zorgt voor ontgifting en je kunt tijdens je slaap werken aan het schoonmaken van je lever. Welk type detox pleister voor jou de beste is, bepaal je natuurlijk zelf.
Zie hier ons overzicht van beschikbare detox voetpleisters.

Citroensapkuur

Veel mensen zweren bij een citroensapkuur. Volgens een aantal deskundigen zitten er wel duidelijke nadelen aan een kuur met citroenen. Zo zou een citroensapkuur slecht zijn voor het gebit en zwaar voor de lever. Als je op zoek bent naar de voor jou “beste detox kuur, moet je natuurlijk de voordelen en nadelen van een kuur kennen. Ons advies is dan ook je goed in de voor- en nadelen van detoxen te verdiepen en eventueel professioneel advies in te winnen. Dat is zeker het geval als je gezondheidsproblemen hebt en medicijnen slikt. En dat geldt zeker ook voor zwangere vrouwen. Lees hier wat de Gezondheidsraad aanbeveelt voor zwangere vrouwen. Over het algemeen wordt gesteld dat ieder detox dieet of kuur een risico kan zijn voor vrouwen die zwanger zijn.

sla eten vrouw

Detox pillen.

En tenslotte, passen detox pillen beter bij jou dan bijvoorbeeld een sapkuur of detox pleisters? Ook dat is weer een persoonlijke keuze. Detox pillen kunnen zeker werken maar het is per persoon verschillend wat het meest effectief is. Of je nu detox pillen met mariadistel of kurkuma gaat gebruiken, iedere detox tablet heeft een andere samenstelling en werking. Verdiep je goed in het aanbod en samenstelling van de beschikbare detox pillen voordat je besluit een dergelijke detox kuur te gaan volgen.

ontgiften en afvallen banner