Detox sapkuur met kaneel

Waarom een detox sapkuur met kaneel goed voor de gezondheid is.
Detoxen en afvallen met kaneel, een goed idee.
Bij ons vind je uitsluitend detox sapkuren met biologische ingrediënten.

detox sapkuur banner

Waarom kaneel in je detox sapkuur belangrijk is

Tenminste 7 van onze detox sapkuren en biologische groentesapjes bevatten kaneel. En dat is niet voor niets. Hier vind je de sapkuren met kaneel

Veel te melden over kaneel

Kaneel is een kruid waar, net zoals bij Ginseng, veel over te schrijven valt. In deze blog lees je alles over kaneel en detoxen en wat het voor je gezondheid zou kunnen betekenen. Kaneel heeft namelijk best wat voordelen. Zo valt er ook meer te weten te komen over het effect van kaneel op je hersenen, hart en vaten en de verbranding van vet. Er zijn twee soorten kaneel en hier lees je alles over beide soorten en welke soort kaneel je het best kan kiezen. In de detox sapkuren met kaneel is uitsluitend voor producten met biologische ingrediënten gekozen. Een detox kuur met kruiden, voor de meeste mensen een beter alternatief dan een kuur met detox pillen

verstopte darmen banner

kaneelstokjes en kaneelpoeder

Wat is kaneel eigenlijk?

De naam kaneel komt van het Latijnse woord Canella. De letterlijke vertaling van Canella is stokje. De oorsprong van kaneel ligt is het vroegere Ceylon, wat nu beter bekend staat als Sri Lanka. Overal in de wereld wordt kaneel in gerechten gebruikt. Ook heeft Kaneel een geneeskrachtige werking.
Kaneel komt van de kaneelboom. Hiervoor gebruiken ze de bast van de kaneelboom. De binnenste bast wordt opgerold en wordt dan gedroogd. Het overige gedeelte van de bast wordt gemalen tot poedervorm. Dat is de vorm kaneel die wij in een potje in de winkel kunnen krijgen.

Welke soorten kaneel zijn er?

Zoals eerder al beschreven zijn er twee soorten kaneel te verkrijgen. Dit zijn de:

 • Ceylon Cinnamon
 • Cassia Cinnamon

De Ceylon is de duurdere soort kaneel. Deze is kwalitatief ook beter. Deze wordt meestal in de betere detox sapkuren verwerkt. De Cassia Cinnamon is iets minder zoet van smaak, maar wel scherper en steviger van smaak. De Cassia Cinnamon is het soort kaneel dat meestal in onze keukenkastjes te vinden is.

thee met gember, citroen en kaneel

Welke voedingswaarde heeft kaneel?

Kaneel heeft een olieachtig deel. In dit deel zit de stof Cinnamaldehyde. Deze stof zorgt voor de heerlijke smaak en geur die aan kaneel zit. Ook is er bekend dat deze stof een geneeskrachtige werking heeft. Door deze geneeskrachtige werking wordt het door de Chinezen al jaren gebruikt als geneesmiddel of een bestanddeel er van.
Een theelepel kaneel bevat om en nabij de 15 kilo calorieën. Ook zitten er in kaneel verschillende soorten essentiële vitamines. Dan hebben we het over de volgende vitamines:

 • Vitamine A
 • Vitamine C
 • Vitamine B2
 • Vitamine B6

Veel mineralen in kaneel

Naast deze vitaminen zitten er ook veel mineralen in. Uit kaneel kunnen wij de volgende minderalen halen:

 • Kalium
 • Calcium
 • Magnesium
 • IJzer
 • Zink

Wat kan kaneel betekenen voor onze gezondheid?

Het gebruik van kaneel kan een positieve bijdrage leveren aan onze gezondheid. Voor een beter beeld over kaneel hebben we een aantal gezondheidsvoordelen voor je op een rijtje gezet:

 1. De ontstekingsremmende werking
  Er is al lange tijd bekend dat kaneel een ontstekingsremmende werking heeft. Dat is bijvoorbeeld ook bekend van gember. Wanneer er een ontsteking in je lichaam ontstaat of ontstaan is zullen de werkzame stoffen die in kaneel zitten het gevecht met deze ontsteking aan gaan. Vooral wanneer je last hebt van een verkoudheid, gevoelige darmen of een keelontsteking zou kaneel je leed een beetje kunnen verzachten.
 2. De werking van kaneel als antioxidant
  Kaneel zit vol met antioxidanten. Deze kunnen je beschermen en spelen tegelijkertijd een belangrijke rol bij het tegen gaan van het verouderingsproces van ons lichaam. De antioxidanten zijn in staan beschadigde cellen te herstellen. Hiervoor moeten ze de enzymen die hierbij helpen activeren. Ook heeft het een conserverende werking, want gerechten waar kaneel aan toegevoegd is kan je langer goed houden.
 3. Kaneel zou mogelijk hersenziekten kunnen voorkomen
  Er wordt gezegd dat kaneel er aan bij zou dragen om ziektes als Parkinson en Alzheimer te voorkomen. Doordat eiwitten meer ophopen in de hersenen ontstaat de ziekte van Alzheimer. Kaneel zou de ophoping van de eiwitten tegen gaan.
  Bij Parkinson heeft onderzoek op muizen laten zien dat kaneel een hulpstof is bij het voorkomen van het beschadigen van onze neuronen. Er moet nog wel verder onderzoek gedaan worden naar wat kaneel precies allemaal zou kunnen betekenen bij de ziekte van Parkinson. Er wordt wel steeds meer duidelijk dat de geneeskrachtige werking van kaneel serieus bekeken wordt.
 4. Kaneel ondersteunt bij het voorkomen van hart- en vaatziekten
  In kaneel zitten stoffen die een positieve invloed hebben bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. Binnen de Chinese geneeskunde was dit allemaal al bekend. Na gedegen onderzoek door de wetenschap is gebleken dat er in kaneel inderdaad stoffen zitten die een positieve bijdrage leveren aan het voorkomen van het dichtslibben van je aderen.

samen detox maaltijd bereiden

Kaneel, detoxen en afvallen

Kaneel is niet alleen een middel waar je mee af kunt vallen en detoxen. Het kan er ook aan bijdragen dat de koolhydraten minder snel opgenomen worden in het lichaam. Hierdoor zal je minder pieken zien in je bloedsuikerspiegel. Met als gevolg dat de alvleesklier niet meer zo vaak op scherp hoeft te staan. Wanneer dit proces gaande is zal je merken dat de trek in slechte tussendoortjes ook veel minder zal zijn.
Zo zie je maar dat kaneel wel een nuttige bijdrage kan leveren bij een gezonde stofwisseling. Nog lang niet alles wat bekend is over kaneel is beschreven, maar de meest belangrijke dingen wel. Eén ding is zeker, kaneel past zeker als geneeskrachtig kruid in de de beste detox kuur.

ontgiften en afvallen banner