Detox sapkuur

Wat is een detox sapkuur?

De voordelen van een detox sapkuur. In de afgelopen jaren is een detox sapkuur vrij populair geworden. Deze populariteit is met name aan de vele voordelen van zo’n sapkuur te danken. Wat deze voordelen zijn, ga je in dit artikel lezen. Daarnaast vertellen wij je in dit artikel ook precies wat een detox sapkuur en ontgiften is. Tevens geven wij je handige tips voor bijvoorbeeld het zelf maken van de juiste sapjes. Ontslakken, genieten en afvallen. Het is allemaal mogelijk.

detox sapkuur banner

Detox sapkuur, gezonde sapjes van groenten en fruit

Om maar met de deur in huis te vallen: een detox sapkuur is een kuur waarbij je een paar dagen achter elkaar gezonde sapjes drinkt. Veganistisch, puur en gezond. Op deze dagen is het de bedoeling dat je helemaal géén vast voedsel nuttigt. In de sapjes zitten alle benodigde voedingsstoffen, dus je hoeft je over jouw gezondheid ook geen zorgen te maken. Integendeel zelfs. De ervaring leert namelijk dat een detox sapkuur de nodige voordelen met zich mee brengt. Kies voor een 1, 3, 5, 7 of 8 daagse detox sapkuur. Hier vind je informatie over de 7 daagse detox sapkuur. Kies altijd voor een sapkuur met biologische groente en “Slowjuice” geproduceerd.

Je lichaam ontgiften met een sapkuur

Heb je je wel eens afgevraagd waarom je soms een boertje of een scheetje laat? Dit heeft puur te maken met het verdringen van de afvalstoffen uit jouw lichaam. Deze afvalstoffen komen op tal van manieren in jouw lichaam, maar komen op zich niet al te makkelijk úit jouw lichaam. Door met een sapkuur aan de slag te gaan, kun je jouw lichaam juist van al deze afvalstoffen vrij maken. Lees ook ons artikel over ontgiften en afvallen

verstopte darmen banner

detoxen

Ontgiften en afvalstoffen

Met een detox sapkuur ontgift je jouw lichaam volledig. Dit wordt ook wel ontslakken genoemd. Dit betekent in principe het volgende:

 • Tijdens een detox sapkuur wordt jouw volledige spijsvertering als het ware stilgelegd.
 • Tijdens een detox sapkuur krijg je geen giftige stoffen binnen, aangezien je alleen de sapjes nuttigt. Je nuttigt dus bijvoorbeeld ook géén alcohol en/of cafeïne.
 • Tijdens een detox sapkuur breekt jouw lichaam allerlei afvalstoffen af.

Afbreken van afvalstoffen, detoxen.

Met name het afbreken van de afvalstoffen is een belangrijk punt bij een detox kuur en ook bij een sapkuur. Doordat deze afvalstoffen afgebroken worden, wordt jouw lichaam als het ware gereset. Jouw organen kunnen hierdoor weer goed functioneren, terwijl je ook een stuk beter in jouw vel komt te zitten. Als klap op de vuurpijl is het ook nog mogelijk om op deze manier af te vallen.

De voordelen van een detox sapkuur

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, brengt een detox sapkuur de nodige gevolgen met zich mee. De belangrijkste voordelen van een detox sapkuur vind je in onderstaand lijstje:

 • Opgehoopte afvalstoffen verdwijnen uit jouw lichaam. Doordat je jouw lichaam volledig reset, ga je je weer als herboren voelen. Je voelt jezelf bijvoorbeeld een stuk sterker en fitter. Puur doordat je in jouw lichaam geen last meer van de opgehoopte afvalstoffen hebt.
 • Verbeterde bloedsomloop. De afvalstoffen en gifstoffen die zich in jouw lichaam bevinden, zijn van grote invloed op de bloedbaan in jouw lichaam. Door met een detox sapkuur aan de slag te gaan, weet je de bloedbaan als het ware ‘vrij’ te maken. Dit zorgt voor een verbetering van de bloedsomloop.
 • Je krijgt alle benodigde voedingsstoffen binnen. Tijdens een detox sapkuur stop je volledig met vaste voeding, maar alsnog krijg je alle benodigde voedingsstoffen binnen. Dit komt doordat in de sapjes allerlei groenten, vitaminen en mineralen verwerkt zitten.
 • Je geniet van een strakkere en gezondere huid. Tijdens het volgen van een detox sapkuur is het zaak dat je ook voldoende water gaat drinken. Door heel veel water te drinken – zo’n 2,7 liter per dag (of meer) – weet je ook de staat van jouw huid te verbeteren. Jouw huid wordt strakker, wordt zachter en wordt gezonder. Eigenlijk kunnen we stellen dat een detox sapkuur voor een algehele verbetering van de huidconditie zorgt.
 • Je voelt je een stuk fitter. Nadat je de detox sapkuur afgerond hebt, voel je je een stuk fitter. Dit is te danken aan verschillende aspecten: het feit dat je alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgt én dat je ook nog alle afvalstoffen uit jouw lichaam laat verdwijnen. Deze voordelen tezamen zorgen ervoor dat je je een stuk fitter gaat voelen.
 • Je kunt overtollige kilo’s kwijtraken. Doordat jouw lichaam gereset wordt, is het ook goed mogelijk dat je overtollige kilo’s kwijt gaat raken. Dit komt uiteraard ook doordat je geen vaste voeding nuttigt tijdens het volgen van de detox sapkuur.
 • De sapjes zijn overwegend lekker. Tot slot is het ook nog goed om te weten dat de sapjes behoorlijk lekker zijn. Bijkomend voordeel is dat je uit allerlei soorten sapjes kunt kiezen, waarover je in dit artikel nog veel meer gaat lezen.

Je lichaam resetten

Het mag duidelijk zijn: het volgen van een detox sapkuur is erg verstandig. Je reset jouw lichaam, je gaat je fitter voelen en je raakt mogelijk ook nog overtollige kilo’s kwijt. Onder aan de streep is het dus zéker aan te raden om direct te starten met het volgen van een detox sapkuur. Je lichaam van tijd tot tijd ontgiften, is zeker geen overbodige luxe.

slowjuice groentesap

Sapkuren zijn veganistisch

Bijna iedereen erkent wel inmiddels dat een veganistische levensstijl veel voordelen biedt. Zowel op het gebied van de gezondheid, het milieu en de dieren. Het is dan ook goed om te weten dat een sapkuur puur plantaardig en dus veganistisch is. Eén extra voordeel van het ontgiften!

Welke sapkuren zijn er?

In de afgelopen jaren zijn er tal van sapkuren bedacht en op de markt gebracht. Zo bestaan er sapkuren waarbij de focus ligt op sapjes met héél veel groenten erin verwerkt. Er zijn echter ook sapkuren waarbij de sapjes van groenten en fruit gemaakt worden. Die sapjes bevatten meer calorieën, maar zijn over het algemeen wel lekkerdere te noemen.

Tevens is het goed om te weten dat je uit vier soorten sapkuren kunt kiezen:

 • 1 daagse sapkuur. Zo’n sapkuur volg je maar voor één dag. Tijdens deze dag nuttig je helemaal geen vaste voeding, maar uitsluitend de sapjes. Hierbij is het ook zaak om voldoende water te drinken.
 • 3 daagse detox sapkuur. Deze sapkuur duurt al een stuk langer; je moet in principe drie dagen lang zonder vaste voeding doen. Dit is echter geen enkel probleem, aangezien de sapjes boordevol alle benodigde voedingsstoffen zitten.
 • 5 daagse sapkuur. Durf je de uitdaging aan? Dan kun je ook voor de 5 daagse detox sapkuur kiezen. Deze sapkuur is nog iets intensiever om te volgen maar levert nóg meer voordelen op. Jouw lichaam wordt immers 5 dagen lang gerest en ontgift.
 • 7 daagse sapkuur. Tot slot is het ook nog mogelijk om voor een 7 daagse sapkuur te kiezen. Bij deze sapkuur moet je wel over een goede basisgezondheid beschikken. Je kunt je vast voorstellen dat 7 dagen zonder vaste voeding vrij pittig kan zijn. Desalniettemin behaal je hier de beste resultaten mee, aangezien jouw lichaam echt de tijd kwijt om te herstellen en te resetten.

Wat is de beste detox sapkuur voor jou?

Naar welk soort sapkuur gaat jouw keuze uit? Om de juiste keuze te kunnen maken, is het zaak om jouw voorkeuren op een rijtje te zetten. Wát wil je precies met de detox sapkuur bereiken? En welke duur van de detox sapkuur past daar het beste bij? Bovendien moet je goed nadenken over jouw leefstijl. Ben je bijvoorbeeld met jouw drukke leefstijl in staat om een lange detox sapkuur te volgen? Of kun je in dat geval beter voor een kortere sapkuur kiezen? Of je nu kiest voor een detox kuur met bleekselderij en artisjokken, of kiest voor een sapkuur met biologische broccoli, peterselie en wortelen, iedere sapkuur van groente, fruit en kruiden heeft zijn eigen werking.

Het volgende is overigens wel handig om te doen: begin gewoon eens met een 1daagse sapkuur. Mocht dit je bevallen, kun je de volgende keer een 3 daagse sapkuur gaan volgen. Nadat je ook die sapkuur afgerond hebt, kun je voor een 5 daagse kuur kiezen. Door dit stapsgewijs op te bouwen, laat je jouw lichaam eigenlijk aan de kuur wennen. Dát komt het eindresultaat alleen maar ten goede.

Kant en klare sapkuur bestellen

Wil je een detox sapkuur gaan volgen? Dan heb je in principe twee keuzes: je kunt de sapjes zelf maken of je kunt een kant en klare sapkuur bestellen. Om meerdere redenen is het aan te raden om een kant en klare sapkuur te bestellen.

Zo is het ideaal dat je zélf de sapjes niet hoeft te maken. Dit bespaart je een hoop gedoe; je hoeft bijvoorbeeld geen boodschappen te doen. Ook bespaart dit je een hoop tijd; je krijgt de sapjes immers kant en klaar geleverd. Makkelijker kan niet, toch?

Ook is het een feit dat de kosten reuze mee vallen. Als je alle ingrediënten zelf aan zou moeten schaffen, zou je minstens net zoveel geld kwijt zijn. In dit geval geniet je echter van het hierboven genoemde gemak. En de behoorlijke tijdsbesparing.

detoxen

3, 5 of 7 dagen?

Wil je van een kant en klare sapkuur gebruik gaan maken? Dan moet je wel eerst een keuze maken tussen de verschillende soorten sapkuren. Gaat je voorkeur uit naar een 3 daagse sapkuur? Geef je de voorkeur aan een 5 daagse sapkuur? Of durf je een 7 daagse sapkuur wel aan? De keuze is aan jou.

Is het ook mogelijk om een 1 daagse sapkuur op deze manier te volgen? Nee. Als je een 1 daagse sapkuur gaat volgen, kun je er beter voor kiezen om zelf de sapjes te maken. Dat is voor zo’n korte sapkuur simpelweg slimmer en eenvoudiger.

In je eigen regio een detox sapkuur bestellen?

In nagenoeg elke regio in het land kun je wel een detox sapkuur bestellen. Door bij jou in de buurt zo’n sapkuur te bestellen, geniet je van meerdere voordelen. Zo kun je wellicht de sapkuur ophalen of kun je deze snel thuis laten bezorgen. Producten uit je eigen regio bestellen heeft vele voordelen. Dat is niet alleen duurzaam en goedkoper, je helpt met jouw aankopen ook de regionale ondernemers, fruitbedrijven en boeren. Met wat geluk kan je in je eigen regio een boer, landwinkel of tuinder vinden die biologisch groente en fruit levert. Biologische producten zijn immers beter voor het milieu, de dieren en jouw gezondheid.

In veel gevallen hoef je hier ook geen extra kosten voor te betalen. Of beter gezegd; niet al te veel extra kosten. Daardoor blijft het volgen van een detox sapkuur ook een stuk betaalbaarder.

Maar, hoe vind je bij jou in de buurt nou zo’n leverancier? Dat doe je door Google eens aan te slingeren. Je kunt uiteraard ook eens in jouw netwerk vragen of iemand een goede tip heeft. Het aanbod van biologische detox sapjes is door de jaren heen in ieder geval flink uitgebreid.

Zelf sapjes maken?

Vind je het leuk om zelf te experimenteren? En vind je de smaak van de sapjes ook belangrijk? Dan kun je er ook voor kiezen om zelf deze gezonde sapjes te gaan maken. Dit is niet alleen leuk om te doen, maar je kunt hier ook jouw smaakvoorkeuren en seizoensproducten perfect in verwerken. Je bepaalt immers zelf welke ingrediënten je gaat gebruiken. Houd er wel rekening mee dat je een goede keukenmachine nodig hebt voor het verwerken van fruit en groente.

Welk soort ingrediënten je kunt gebruiken? In principe zijn allerlei soorten groenten en fruit hiervoor geschikt. Denk aan spinazie, broccoli, bietjes en wortels. Maar denk ook aan gember en kurkuma. Het is aan jou om te bepalen waar jouw voorkeur naar uit gaat. Vind je het enigszins lastig om dit zelf te bepalen? Dan is het advies om via het internet de nodige inspiratie op te gaan doen. Op het internet kun je echt tientallen recepten vinden van overheerlijke sapjes.

Als je zelf de sapjes gaat maken, is het wel zaak om een goede voorbereiding te treffen. Zo moet je bijvoorbeeld de juiste boodschappen in huis gaan halen. Ook is het advies om op voorhand al goed na te denken over de sapjes. Als je een meerdaagse detox sapkuur gaat volgen, is het wel zo wenselijk om voor de nodige variatie te zorgen.

Hulpmiddelen zoals slowjuicer nodig

Verder heb je ook specifieke hulpmiddelen nodig. Je kunt er voor kiezen om een blender te gebruiken, terwijl je ook een slowjuicer kunt gebruiken. Met dergelijke hulpmiddelen kun je de groeten en fruit verwerken tot een sapje. Dit is iets wat je absoluut niet de hand kunt doen. De aanschaf van een dergelijk apparaat is dan ook zeer zeker nodig.

Wanneer ga jij starten met het ontgiften middels vasten en en sapkuur?

Ben je door dit artikel enthousiast geworden over het volgen van een detox sapkuur? En wil je daarom graag zelf ook zo’n kuur gaan volgen? Er is niks meer wat jou tegen kan houden. Wel is het zaak om voor jezelf vooraf antwoord op de volgende vragen te gaan geven:

 • Hoe lang wil je de detox sapkuur gaan volgen? Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kun je uit meerdere perioden kiezen.
 • Wil je de sapjes zelf maken of wil je deze bestellen? Het is om meerdere redenen interessant om een kant en klare sapkuur te bestellen. Toch zijn er ook veel mensen die kiezen voor het zelf maken van de sapjes.
 • Wat is precies jouw doel? Ook is het aan te raden om vooraf goed over jouw doelstelling na te denken. Na afloop van de detox sapkuur kun je 5 vervolgens nagaan of je deze doelstelling behaald hebt. Mocht dit het geval zijn, kun je over een tijdje wederom een detox sapkuur volgen!

ontgiften en afvallen banner