Detoxen middels een citroensapkuur

Waarom detoxen middels een citroensapkuur ook voor jou kan werken.

De citroensapkuur heeft een ander effect dan een detox sapkuur.
Lees hier of deze kuur om af te vallen en te ontgiften iets voor jou is.
Volgens sommigen behoort een kuur met citroenen tot de beste detox kuur.

detox sapkuur banner

De voor- en nadelen van een citroensapkuur.

Elk mens vindt het belangrijk om fit te zijn. Om goed in je vel te zitten. Een goede conditie, een mooi figuur, gewoon gezond zijn. En om die doelstelling te bereiken gaat men ver. Bijvoorbeeld door het volgen van een detox dieet. Diëten, sporten, intermitting vasten, koolhydraatarm eten en sap kuren. Een van de manieren om snel af te vallen en jouw lichaam te reinigen van allerlei vervelende, ongewenste gifstoffen is door het volgen van een sap kuur. De bekendste van alle sap kuren is wel de citroensapkuur. In deze blog ga je alles lezen over de citroensap kuur, de voor- en nadelen en wat je ervan kunt en mag verwachten. Vind hier al onze detox producten met citroensap.

Wat houdt de citroensapkuur in?

Het woord zegt het eigenlijk al maar met een citroensapkuur volg je een aantal dagen een dieet waarbij je voornamelijk citroensap drinkt. Lees hier meer over de kracht en werking van citroenen. Je neemt gedurende die periode dus geen vast voedsel tot je. Citroensap is natuurlijk niet zo lekker als je het puur drinkt daarom verdun je het ook met water en kun je er andere zoet of smaakstoffen aan toevoegen.
Een citroensapkuur heeft zo zijn eigen specifieke kenmerken waardoor deze best wel populair is. En het grote voordeel van citroensap is dat je er makkelijk aan kunt komen. Je kunt dus ook met een recept van internet zelf een kuur maken. Dat scheelt, zeker als je het vergelijkt met kant en klaar kuren die op het internet aangeboden worden.

verstopte darmen banner

Wat doet een citroensapkuur precies?

Een citroensapkuur heeft een zuiverende werking op het lichaam. Je kunt er mee ontgiften en afvallen. Door het drinken van citroensap gedurende een aantal dagen zal je merken dat je lichaam zich begint te zuiveren. Organen krijgen de rust en ruimte doordat maag en darmen niet zwaar belast worden met voedsel. Want wat veel mensen niet weten, in ons voedsel zitten heel veel stoffen die door het lichaam moeilijk of zelfs niet verteerd worden.
Die gifstoffen worden in je lichaam opgeslagen en dat heeft geen gunstig effect voor het lichaam. Door het volgen van een citroensapkuur kun je dus je lichaam een duwtje de goede richting op geven en helpen om overbodige gifstoffen te reinigen uit het lichaam. Het kost je echter wel wat wilskracht want het is wel pittig om een citroensapkuur vol te houden.

Het helpt bij afvallen

Ja je leest het goed, als je een citroensapkuur gaat volgen dan verlies je op zeker gewicht. Een eenvoudige rekensom laat zien dat als je de kuur gedurende 10 dagen volgt je dan ongeveer dus ook 10 kilo kwijt kunt raken. Als je veel overgewicht hebt kan dit nog hoger zijn. Maar realiseer je wel dat een hele hoop gewicht wat je kwijtraakt puur vocht is.
Zodra je weer normaal gaat eten merk je vaak ook dat je weer in gewicht aan komt. Het is dus wel een leuke bijkomstigheid dat de weegschaal omlaaggaat maar dit effect is vaak maar tijdelijk. Je mag blij zijn als je een paar kilo gewichtsverlies effectief eraan over houdt.

Hoe volg je een citroensapkuur?

Je kunt op twee manieren op een citroensapkuur volgen. Je kunt bijvoorbeeld een kant en klare citroensapkuur kopen. Die worden door diverse aanbieders online aangeboden. Dat is natuurlijk wel heel fijn en gemakkelijk want dan hoef je zelf niet te stuntelen met een recept. Zo’n kant en klare citroensapkuur heb je binnen no time in huis en je kunt kiezen of je het voor een paar dagen, een week of langer gebruikt.

Citroensap kuur zelf maken

Maar je kunt ook zelf een citroensapkuur maken. Om af te vallen en detoxen bijvoorbeeld in combinatie met paardenbloem en kurkuma. Op het internet kun je heel veel recepten vinden voor het bereiden van een citroensapkuur. Het grote voordeel van zelf maken is dat je kunt kiezen waar je het citroensap mee vermengt. Het meest gebruikelijke is om het te vermengen met water en ahornsiroop. Maar je kunt ook een beetje smaak aan het citroensap toevoegen.
Het voordeel van zelf maken is dus dat je zelf kunt bepalen wat er in jouw citroensapkuur zit. Het nadeel is dat het best veel tijd kost. Je kunt ook niet citroensap maken voor een hele week bijvoorbeeld want in een kant en klare citroensapkuur zitten conserveringsmiddelen toegevoegd. Dus je kunt een zelfgemaakte citroensapkuur niet lang bewaren.

De nadelen van een citroensapkuur

Ondanks dat er heel veel voordelen zitten aan een citroensapkuur kleven er ook een aantal nadelen aan en het is wel belangrijk om die op voorhand te weten zodat je een goede overweging maakt voordat je aan de citroensapkuur begint.
• Slecht voor je tanden
Citroensap is enorm slecht voor het glazuur van je tanden. En het glazuur op je tanden heeft een beschermende werking. Als het glazuur van jouw tanden verdwijnt dan worden de tanden kwetsbaar en ontstaan er makkelijk gaatjes. Het glazuur wat je kwijt bent geraakt op je tanden krijg je nooit meer terug.
Als je dus een citroensapkuur gaat volgen dan is het heel erg belangrijk dat je echt minimaal twee keer per dag je tanden goed poetst. Om de aanslag van het citroensap op de tanden te verminderen.
• Het is belastend voor je organen
Oké dit klinkt misschien een beetje tegenstrijdig want je volgt de citroensapkuur voor je lichaam toch? Om die te zuiveren? Dat klopt maar er zit een schaduwkant in. Voor jouw lever is het heel erg zwaar om een hoge concentratie aan zuur af te breken. Voor jouw lever is het dus een hele zware taak als je een citroensapkuur volgt.
• Niet sporten tijdens een kuur
Het wordt afgeraden om niet te sporten als je een citroensapkuur volgt. Dit komt doordat je tijdens het volgen van de kuur geen vast voedsel nuttigt en alleen maar sap drinkt. Aangevuld met water en eventueel wat bouillon. Voor jouw lichaam is dit een enorm zwaar proces. Zeker omdat ons lichaam gewend is aan vast voedsel een bepaalde hoeveelheid kilocalorieën, vetten en koolhydraten.
Allemaal brandstoffen die je ook nodig hebt om te kunnen sporten, Als je dit dus minder binnenkrijgt omdat je een citroensapkuur aan het volgen bent dan loop je het risico dat het sporten op dat moment te zwaar is voor jouw lichaam. En dat kan tot vervelende situaties leiden.

Samenvatting en conclusie

Een citroensapkuur kan goed zijn om te volgen als je van plan bent om jouw lichaam te helpen om wat gezonder te worden. Deze manier van kuren en detoxen heeft voor- en nadelen ten opzichte van andere detox kuren. Citroensap heeft veel positieve eigenschappen. Het reinigt het lichaam en het verhoogt de stofwisseling en vetverbranding. Als je een kuur volgt verlies je dus ook altijd gewicht, maar veel van dit gewichtsverlies is tijdelijk.
Je kunt de kuur kopen in de winkel of webshop en dit heeft al voordeel dat je zelf niet hoeft te stuntelen met het maken van een citroensapkuur. Het is gemakkelijk en snel, zeker als je niet veel tijd hebt. Maar het is wel duurder dan een citroensapkuur die je zelf maakt.
Een citroensapkuur kun je ook zelf maken en dit biedt wel een aantal voordelen. Je kunt zelf bepalen waar je het citroensap mee mengt en je drinkt het daardoor dagelijks ook vers. Een citroensapkuur kan dus zeker een hele goede boost geven aan je gezondheid maar je moet wel je wel realiseren dat je buiten de kuur om ook goed op je gezondheid let.
Het is altijd belangrijk om te investeren in goede voeding, beweging en voldoende slaap. Het volgen van een citroensapkuur is en mag dus zeker geen vervanging zijn van een gezonde levensstijl. En, volg de citroensapkuur niet langer dan tien dagen. Want doe je dat wel, word het te zwaar voor jouw lijf.

Langer dan 10 dagen een detox kuur volgen

Zoals net vermeld, laat je citroen sap kuur niet langer dan 10 dagen duren. Indien je op zoek bent naar een langere detox kuur, kijk dan eens naar de mogelijkheden van een 20 of 30 daagse kuur met detox pillen of sapkuur. Wat de beste detox kuur voor jou is, bepaal je zelf.

ontgiften en afvallen banner