Spinazie gezond

Dat spinazie gezond is, weten we al honderden jaren.

Dat is ook precies de reden dat spinazie in menig detox sapkuur verwerkt wordt.
En ook hier geldt, biologische spinazie is de betere optie.
In deze detox groentesapjes is spinazie verwerkt

detox sapkuur banner

Spinazie en Popeye

Spinazie laat ons veel denken aan de bekende tekenfilm karikatuur Popeye. Door het eten ervan kreeg hij superpowers en kon hij alles en iedereen moeiteloos opzij schuiven. Maar in het echt heeft spinazie inderdaad een superpower werking. Dit omdat de voedingsstoffen in spinazie ervoor zorgen dat je er gezond van wordt. Spinazie wordt wereldwijd op verschillende manieren bereid. Het komt van de plant die officieel de naam Spinacia Oleracea draagt. Oorspronkelijk kwam het enkel in Perzië voor, maar inmiddels kun je het in vrijwel elke keuken vinden. In deze blog worden de belangrijke eigenschappen van Spinazie behandeld.

De verschillende stoffen die voorkomen in Spinazie

Zoals eerder aangegeven kan spinazie inderdaad superpowers teweeg brengen. Dit is niet raar als we kijken naar wat er in spinazie allemaal voorkomt. Hier zien we namelijk dat er een aantal vitaminen en mineralen erbij zitten. Je kunt hierbij denken aan kalium, zink, magnesium, ijzer en calcium. Daarnaast is de groene bladgroente een uitstekende bron van verschillende vitamine soorten zoals foliumzuur, niacine, vitamine A, vitamine B6, vitamine c en ook diverse sporen van andere essentiële vitamine soorten. Er zijn verschillende stoffen in ons lichaam die ervoor moeten zorgen dat verschillende processen in ons lichaam kunnen plaatsvinden.

verstopte darmen banner

Thiamine en Riboflavine

Enkele van deze stoffen zijn thiamine en riboflavine. Deze twee stoffen komen ook voor in spinazie. Niet voor niets wordt er gesteld dat spinazie een superfood is. In de volgende alinea’s gaan we dieper in op de verschillende voordelen en nuttige eigenschappen van spinazie. Wat je zeker moet weten is dat spinazie zeker een positieve bijdrage zal kunnen leveren wanneer het gaat om je gezondheid. Een gezonde leefstijl kun je eenvoudig bewerkstelligen met het gebruiken van Spinazie.

slowjuice groente sap met spinazie

Spinazie bevat niet veel calorieën

Het unieke van spinazie is dat het vol zit met nuttige voedingsstoffen, terwijl het aan de andere kant heel laag is in calorieën. Onder andere zorgt dit ervoor dat spinazie makkelijk verwerkt kan worden in een dieet. Vooral voor de mensen die proberen om hun gewicht op een bepaalde peil te krijgen zal dit handig zijn. Verder is Spinazie heel arm in verschillende suikersoorten en bevat slechts 16 kilocalorieën per portie van 80 gram. De opbouw van deze calorieën ziet er als volgt uit: 1.7 gram vezels, 1.8 gram eiwit, 0.9 gram koolhydraten, 0.2 gram onverzadigd vet en 0.05 gram zout. Te bedenken dat het hier gaat om een portie van 80 gram is dit zeker vermeldenswaardig.

Dagelijkse hoeveelheid calorieën

Een portie spinazie is niet eens gelijk aan één procent van de dagelijkse hoeveelheid calorieën die er aanbevolen wordt. Op basis hiervan kunnen we dus stellen dat de calorische waarde van spinazie in principe te verwaarlozen is. Dat maakt dit super food ook geschikt voor een detox kuur waarbij ontgiften en afvallen centraal staat.

Dit gegeven maakt dat spinazie een effectieve werking teweeg kan brengen. Ben je op zoek naar een groente die baanbrekend werk kan verrichten, dan kun je zeker gebruik maken van spinazie. Je zult het meteen merken.

spinazie smoothie

Spinazie en verstopte darmen

Spinazie is vezelrijk en kan je ook rauw eten. Eet gevarieerd en veel groente en fruit. Drink veel water en kruidenthee en laat zo veel mogelijk verzadigde vetzuren achterwege. Eet noten en andere biologische zuidvruchten. Beweeg voldoende. De kans is dan groot dat je darmen beter gaan functioneren. In een komende blog nemen we ook andere laxerende groenten onder de loep.
Lees hier over 22 laxerende groente- en fruit soorten.

Spinazie helpt kanker bestrijden

Een belangrijk gegeven over spinazie is dat het een goede werking tegen kanker heeft. Dat geldt voor bijvoorbeeld zeewier en tarwegras. Althans dat is in veel wetenschappelijke publicaties te lezen. Lees dit artikel. Zo is er vastgesteld dat het bestanddelen bevat die ervoor zorgen dat kanker voorkomen kan worden.

verse groente

Diverse onderzoeken

De verschillende onderzoeken die gedaan zijn hebben dit aangetoond wanneer het gaat om blaas-, prostaat-, lever- en longkanker. De verschillende bestanddelen zoals foliumzuur, tocoferol, en chlorophylline werken volgens een bepaalde mechanisme waarvan kanker patiënten goed gebruik kunnen maken om ervoor te zorgen dat ze hierdoor beschermd kunnen worden. Vooral tegen de agressieve vorm van prostaatkanker hebben diverse studies aangetoond dat spinazie een effectieve werking heeft. Door de effectieve werking wordt het veelvuldig in verband gebracht met epoxy xanthophyllen, neoxanthine, en violaxanthine. Deze stoffen zorgen hoofdzakelijk ervoor dat verspreiding van de kankercellen in het lichaam drastisch vermindert wordt. Al deze stoffen zijn weer terug te vinden in spinazie. Patiënten die met het ziektebeeld kanker te maken hebben, kunnen zeker gebruik maken van spinazie om die nuttige stoffen binnen te krijgen.

Spinazie houdt de bloeddruk optimaal

Zoals eerder aangegeven heeft spinazie een hoog gehalte aan kalium en een laag natriumgehalte. Deze combinatie komt vooral de mensen die last hebben van een hoge bloeddruk heel goed uit. Dit heeft alles te maken met het feit omdat kalium ervoor zorgt dat de bloeddruk verlaagt en natrium de bloeddruk verhoogt. Verder zorgt spinazie voor verlaging van hypertensie en ontspanning van de bloedvaten. Dit kan omdat de stof foliumzuur in spinazie aanwezig is. Je bloeddruk op peil houden en je slagaders verminderen zorgt ervoor dat je veel minder stress uitoefent op de cardiovasculaire systeem. De zuurstoftoevoer naar de verschillende organen zal in het verlengde hiervan verbeterd worden. De statistieken tonen aan dat hypertensie iets dat veelvuldig voorkomt in de westerse wereld. Het gebruik van spinazie zou op dit gegeven een goede aanbeveling zijn. Heb je te maken met hoge bloeddruk en wil je graag ervan af komen? Dan kan spinazie in dit geval een zeer belangrijke toevoeging zijn. Regelmatig spinazie zal ervoor zorgen dat je je bloeddruk onder controle kan houden en gezond kan leven.

samen detox maaltijd bereiden

Ontstekingsremmende werking

In de inleiding is er min of meer aangehaald dat spinazie, net zoals gember en kurkuma, een ontstekingsremmende werking heeft. Dit komt omdat er stoffen in spinazie voorkomen die op basis van zo een mechanisme werken. Deze stoffen vallen allemaal onder de categorie methyleen dioxide flavonoide glucuronide. Wanneer we het hebben over spinazie dan moet je weten dat het hier gaat om een van de krachtigste groente die er is wanneer het gaat om het tegengaan van verschillende ontstekingen over het hele lichaam.

Spinazie is een wereldwijd erkend product.

Wereldwijd zijn er miljoenen mensen die gebruik maken van de helende werking van spinazie. Dit omdat het ervoor zorgt dat je inderdaad verlost wordt van de verschillende kwalen die betrekking hebben op ontsteking. Je kunt hierbij denken aan artritis en jicht. De unieke werking van spinazie met betrekking tot ontstekingen komt meer naar voren in het feit dat niet alleen het hart beschermd wordt, maar ook de pijn die gepaard gaat met de ontstekingen. Leef op een gezonde manier en kies voor biologische groenten waaronder spinazie!

groen fruit en groente smoothie

Spinazie en detoxen

Spinazie wordt verwerk in menig detox groentesapje. Veel mensen maken thuis via de Slowjuicer lekker sapjes van spinazie en andere groene groenten. Maar bijvoorbeeld een rode biet in je sapje verwerken is ook niet verkeerd. Wil je weten of detoxen op een natuurlijke manier voor jouw werkt?. Wil je weten wat de beste detox kuur is en welke groenten en kruiden passen in een detox dieet?? Houd onze blog goed in de gaten. Wij blijven je informatie geven over detoxen, verantwoord afvallen en ontgiften en een gezonde levensstijl.

ontgiften en afvallen banner