Waarom detoxen ook voor jou werkt

Waarom detoxen werkt

Je hoort het de laatste jaren steeds vaker; detoxen. Relatief veel mensen kiezen voor een detox kuur, maken gebruik van een detox voetpleister of kiezen voor een volledige detox sapkuur. Maar, waarom dan? Nou, puur omdat detoxen en ontgiften werkt. Dat is in de afgelopen jaren in ieder geval duidelijk bewezen!

detox sapkuur banner

Wat is detoxen precies?

Detoxen, ook wel ontgiften genoemd, is eigenlijk het reinigen van het lichaam van onder meer gifstoffen en afvalstoffen. Door van deze stoffen af te komen, ga je een stuk beter in je vel zitten. Zowel letterlijk als figuurlijk.

Door te eten, te drinken en in te ademen krijg je allerlei gifstoffen naar binnen. Deze gifstoffen stapelen zich als het ware op, waardoor je last van verschillende gezondheidsproblemen kunt krijgen. Normaal gesproken doen jouw organen – bijvoorbeeld jouw lever – daar iets tegen, maar dit werkt niet altijd feilloos. In dergelijke situaties komt het ontslakken, zoals detoxen ook heet, perfect van pas.

verstopte darmen banner

Wat doe je bij detoxen precies?

Bij een detox kuur zorg je er eigenlijk voor dat alle giftstoffen uit jouw lichaam verdwijnen. Dit kun je doen door een volledig detox dieet te volgen, maar je kunt er ook voor kiezen om met een detox sapkuur aan de slag te gaan. Tijdens het detoxen draait het echter niet alleen om bijvoorbeeld de voeding.

Nee, tijdens een detox kuur is het ook van belang om jouw rust te pakken. Je lichaam ondersteunen is van groot belang, zodat het lichaam de strijd aan kan gaan met alle gifstoffen. In combinatie uiteraard met de sapjes of de detox voetpleister die hun werk doen.

Eigenlijk kun je detoxen als een leefstijl zien. Een leefstijl waarin je bewust met jouw lichaam bezig bent. Je gaat bewust om met de gif- en afvalstoffen in jouw lichaam, maar ook met de rust die je gaat pakken. Daarbij is het ook zo dat je op deze manier een natuurlijke ontgifting in jouw lichaam kunt creëren. Niet alleen op de korte termijn, maar ook zeker op de lange termijn.

De redenen waarom detoxen werkt

Spreekt het principe van detoxen jou wel aan? En heb je mogelijke interesse om direct met een detox kuur te starten? Dat is goed voor te stellen. Je zou in ieder geval niet de enige zijn die voor een detox kuur kiest. Met name in de afgelopen jaren is detoxen populair geworden, met dank aan onder meer de volgende voordelen.

Voordeel 1: je geniet van een betere stofwisseling

De gif- en afvalstoffen die op dit moment in jouw lichaam aanwezig zijn, kunnen de processen in jouw lichaam behoorlijk ontregelen. Dat geldt ook voor de stofwisseling in jouw lichaam. De gifstoffen belemmeren de stofwisseling, waardoor jouw lichaam mogelijk erg traag de voedingstoffen verteert. Door een detox kuur te volgen, kun je dit proces stimuleren.

Dat brengt een belangrijk voordeel met zich mee: jouw stofwisseling gaat weer een gezond patroon er op na houden. Dat merk je niet alleen aan jouw energielevel, maar ook aan jouw lichaamsgewicht. Een te trage stofwisseling kan immers tot overgewicht leiden; dankzij een detox kuur kun je afscheid nemen van de overtollige kilo’s.

Voordeel 2: je kunt veel kilo’s kwijtraken

Door te detoxen, reset je eigenlijk jouw gehele lichaam. Je kunt dit eigenlijk vergelijken met een computer. Als je het geheugen van een computer opschoont, werkt de computer opeens een stuk sneller en beter. Dat is ook het geval als je met een detox kuur aan de slag gaat. Jouw lichaam gaat een stuk beter werken en is eigenlijk als herboren.

Dat merk je ook tijdens een afslankproces. Tijdens dit proces zorgt een detox kuur echt voor een stimulatie van het kwijtraken van de kilo’s. Meerdere mensen zijn tijdens een detox kuur moeiteloos enkele kilo’s kwijtgeraakt. Dit is wat ons betreft niet het belangrijkste voordeel van een detox kuur, maar het is wel een mooie bijkomstigheid.

Voordeel 3: je lichaam krijgt een boost

Met een detox sapkuur of een detox voetpleister weet je jouw lichaam een boost te geven. Een boost waarbij jouw lichaam bijvoorbeeld veel vitaminen binnenkrijgt. Zoals vitamine C in fruit en zwarte bessen. Deze vitaminen zorgen ervoor dat je je fitter gaat voelen en dat jouw lichaam alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgt. Juist dáárdoor ga je een stuk beter in jouw vel zitten.

Dit brengt echter nóg een belangrijk voordeel met zich mee; je gaat je fitter voelen. Als jouw lichaam alle benodigde voedingstoffen binnenkrijgt, kan jouw lichaam niet meer tegensputteren. Nee, jouw lichaam hoeft zelf eigenlijk niet meer te werken, waardoor je veel energie overhoudt. Die energie kun je vervolgens voor jouw sport, voor jouw werk of voor jouw hobby’s gebruiken. Ideaal, toch?

Voordeel 4: je hebt de keus uit meerdere soorten detox opties

Als je met detoxen aan de slag wilt gaan, kun je uit meerdere varianten kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een detox voetpleister. De detox voetpleisters plak je op jouw voeten, waarna de pleister het zweet gaat absorberen. Dit zweet zit vol met afval- en gifstoffen; de voeten zijn namelijk dé plek waar de afvalstoffen normaal gesproken uit het lichaam komen. Met een detox voetpleister weet je dit proces dus te stimuleren.

Detox sapkuur

Je kunt echter ook voor een detox sapkuur kiezen. Bij een dergelijke sapkuur drink je verschillende sapjes; deze zitten boordenvol met vitaminen. Dankzij deze vitaminen geef je jouw lichaam een boost, waarbij jouw lichaam eigenlijk gereset wordt.

Dit zijn in principe de twee meest voorkomende manieren om jouw lichaam te ontgiften. Feit is dat je uit nog veel meer manieren kunt kiezen. Neem de verschillende manieren in ieder geval goed door, zodat je uiteindelijk de juiste keuze kunt gaan maken.

Voordeel 5: je geniet van meer focus en concentratie

De gifstoffen zorgen niet alleen voor minder energie, maar ook voor een mindere focus. Door jouw lichaam te ontslakken, kun je deze focus weer terug krijgen. Dit betekent dat je je opeens een stuk beter kunt concentreren en dat je geniet van een mentale helderheid. Je krijgt eigenlijk ‘alles weer op een rijtje’; jouw brein functioneert dankzij de detox kuur weer volledig naar wens.

Iets wat veel mensen ook opmerken, is dat ze veel meer zin hebben om bijvoorbeeld te werken. Dat komt de output van het werk uiteraard ook ten goede.

Meer zaken van belang bij gezond afvallen

Detoxen en afvallen gaan hand in hand samen. Maar voor een gezond lichaam is er meer nodig dan 1, 2 of 3 keer per jaar een ontslakkings kuur volgen. Gezond eten en voldoende bewegen, is ontzettend belangrijk. En natuurlijk moet je ook op je cholesterol letten en de juiste omega 3, 6, 9 vetzuren binnenkrijgen.

Ga jij ook met een detox kuur aan de slag?

Wil jij jouw lichaam ook ontgiften? Wil jij ook van bovengenoemde voordelen genieten? En ben je bereid om daar iets voor te doen? Dan is een detox kuur voor jou op het lijf geschreven. Maak een vergelijking tussen de verschillende soorten ontslakking manieren en kom direct in actie.

Waarschuwing

Hierbij willen wij wel direct een waarschuwing plaatsen: sommige detox kuren zijn, volgens de deskundigen absoluut niet bevorderlijk voor jouw gezondheid. Dat is bijvoorbeeld het geval bij een detox kuur die klei- en kalksoorten met lood bevatten. Dit is volgens die kenners schadelijk voor jouw lichaam en moet je dus volledig vermijden. Een sapkuur is zeker veiliger en volgens de afslank kenners zeker zo effectief. Het succes van iedere detox kuur hangt echter af van je motivatie en doorzettingsvermogen. Aan je gezondheid werken is dus niet alleen een fysieke aangelegenheid maar zekere ook een geestelijke. Hoe betere je motivatie en hoe sterker je wilskracht hoe beter het uiteindelijk resultaat zou kunnen zijn.

Kies in plaats daarvan voor een detox voetpleister of een detox sapkuur. Veel plezier & succes met het ontslakken/ontgiften/detoxen!

ontgiften en afvallen banner